Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék programjai a Kutatók Éjszakáján

Időpont: 2021. szeptember 24. (péntek), 16:00 – 20:00

Helyszín: SZTE BTK (Szeged, Egyetem u. 2.), Informatórium

Regisztrálni a következő e-mailcímen lehet: kultoroksegtsz@gmail.com


16:00-17:30 — Regisztrációköteles program!

Legyél te is időfutár! Rejtélyek a Karuzel belsejében


Előadók: A tanszék oktatói

Izgalmas titokfejtő játék, amelyben mindenki nyer, kalandot, tudást és sok nevetést, de aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az értékes könyvcsomagot is kap! Műveltség, stratégia, bátorság – és jókedv! Te melyik csoportba tartozol: aki már olvasta, vagy aki majd ez után

fogja olvasni az Időfutár-könyveket? Mindenképpen szeretettel várunk erre a játékra! Hannához, Zsófihoz és Tibihez hasonlóan izgalmas időutazásban vehetsz részt, ha velünk tartasz ebben a játékban! A programot elsősorban középiskolásoknak ajánljuk, de természetesen bárkit szívesen látunk rajta!


17:30-18:30 — Regisztrációköteles program!

Időfutárok a Karuzelben


Előadó: Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészits Andrea (az Időfutár-sorozat szerzői), Vinczellér Katalin (a Pagony Kiadó munkatársa), dr. Bencsik Orsolya (a Tanszék oktatója)

Író-olvasó találkozó az utóbbi évek egyik legsikeresebb ifjúsági sorozatának, az Időfutárkönyveknek a szerzőivel és a sorozatot kiadó Pagony képviselőjével. A sorozat titkairól kérdezzük őket: hogyan írnak csapatban? A rádiójátékot vagy a könyveket szeretik jobban? Miért tartják fontosnak, hogy gyerekeknek és fiataloknak írjanak és adjanak kitudásnövelő krimiket?



19:00-20:00 — Regisztrációköteles program!

Titokfejtés, nyomolvasás – ismerd meg saját titkaid!


Előadók: dr. Király Hajnal, prof. dr. Sándor Klára

Irodalomterápiás beszélgetés a fejlesztő irodalomterápia-képzés oktatóival. Hogyan gyógyít az irodalom? Hogyan előzi meg, hogy gyógyításra legyen szükségünk?

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!