Hogy miért minket válassz?

Mert Szegeden értékes diplomát kapsz, amivel végzés után könnyen el tudsz helyezkedni. Mondjuk bővebben?

 

Mert egyaránt tiszteljük a hagyományt és a kreativitást, nagyra értékeljük a tudást, megtanítunk kritikusan gondolkodni, mert a magyar és az európai kultúra számunkra nem ellentétes, hanem szorosan egybefonódik.

 

Mert akár a történelem, a régészet, az irodalom, a nyelv és a nyelvek, a lélektan, a bölcselet, akár a média vagy a társadalom működése, esetleg a jövő tudástársadalma érdekel, nálunk megtalálod azt az alapszakot, ahová érdemes beiratkoznod. Az alapszakos diplomád megszerzése után mindezeken a területeken magasabb szintre is emelheted a tudásodat mesterképzéseinken.

 

Mert akár már hallgató korodban részt vehetsz komoly tudományos kutatásokban. A mesterdiploma megszerzése után pedig 5 doktori iskolánk 37 alprogramjában tanulhatsz tovább.

Mert részt vehetsz a BTK kulturális és tudományos népszerűsítő programjain: az AudMax Estéken, a Magyar Könyvkiadók Napjának beszélgetésein, a BölcsészFeszten, a BTK hallgatói Önkormányzata által szervezett Filmklub vetítésein és vitaestjein, üdvözölheted a tavaszt a sportnapon.


Mert a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legjobb egyeteme. Az egyetemek különféle nemzetközi rangsoraiban a magyar egyetemek közül általában a legjobb helyen szerepel. Sok a külföldi diák, szabadon választható óráidat 12 kar kínálatából válogathatod ki. 500-nál több egyetemmel állunk diákcsere-kapcsolatban, egy olyan kutatási együttműködést vezetünk, amelynek 5 európai ország legnevesebb egyetemei a tagjai – a kapcsolódó programokban már diákként is részt vehetsz majd. És hát egyszerűen jó kimondani, hogy Szegeden szerezted a diplomádat. Hidd el, te is büszke leszel rá, hogy itt végeztél.

 

Mert Szegeden jó hallgatónak lenni: jó eséllyel jutsz be kollégiumba, ha inkább albérletben laknál, abból is bőven van a városban. Bárhová biztonságosan juthatsz el biciklivel, mert a várost és környékét behálózzák a kerékpárutak, jó a tömegközlekedés és kedvezményes bérletet kaphatsz. Nem lesz nehéz megtalálnod az ízlésednek megfelelőt a számos menza, kifőzde, tejivó kínálatából. Aki minket jelöl első helyen, az részesülhet az SZTE START ösztöndíjban, és segítünk a fölkészülésben is.


nap
Igen, tényleg ilyen sokat
süt itt a nap!

Mert Szeged nagyváros: színházak, mozik, könyvtárak, uszodák és egyéb sportlétesítmények, kávézók, éttermek, salátabárok, cukrászdák tömege, parkok, az egyetemi Füvészkert és a csillagvizsgáló, gyönyörű belváros, egész éves fesztiválsorozat vár. Nem fogsz unatkozni!

 

Mert Szeged élhető, kedves, mosolygós, kisvárosi hangulatú nagyváros, egészen egyedi, különlegesen szép belvárossal. Ez a város nem rohan, nem idegeskedik, még a csúcsforgalom is sokkal elviselhetőbb, mint a fővárosban. Mégis nyüzsgő és színes a város: lakóinak tizede egyetemista, ha eljössz, mindenhol találkozol velük, a teraszokon ülve, a szökőkutak körül vagy a Tisza-parton.


Szóval: Szeged a legjobb hely. Akik itt élünk, nagyon szeretjük. Mondjuk ezért élünk itt :) A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi hírű kutatóegyetem, épületei nem a várostól távolabbi kampuszon, hanem a belvárosban vannak. És hát a Bölcsészkar – az meg egyszerűen a szívünk csücske. De komolyan. Jól fogod itt érezni magad! Megnézed, miért?Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.