Hogy miért ez a legjobb hely?

Mindenki tudja: ide járt József Attila, Radnóti Miklós, Janikovszky Éva… Jó, jó. Régen volt. Büszkék vagyunk rájuk nagyon, de igazságtalan lenne, ha nem mondanánk el, hogy rajtuk kívül nagyon sok más író, költő járt ide vagy tanított itt: történészek, irodalmárok, nyelvészek, filozófiatörténészek, régészek, klasszika-filológusok és így tovább. Igazságtalan lenne, ha nem szólnánk arról a sok tízezer tanárról, újságíróról, pszichológusról, szociológusról, könyvtárosról, muzeológusról, tolmácsról, akik nálunk szerezték a diplomájukat. Amikor egykori hallgatóink 50, 60, 70 évvel a diplomaszerzés után összegyűlnek, hogy átvegyék jubileumi oklevelüket, életrajzaikból a leggazdagabb életutak rajzolódnak ki.001
Ilia Mihály tanár úr, a BTK emblematikus
oktatója, a magyar irodalomszervezés
doyenje veszi át aranydiplomáját (2017)

A közelmúlt hasonlóképpen sikeres: jól ismert írók, médiaszemélyiségek, cégvezetők, könyvtár-, múzeum és iskolaigazgatók, terapeuták, közvéleménykutatók pályáját alapozták meg a szegedi tanulmányok. Magyarország minden városában, a Kárpát-medence minden részében, a világ számos országában biztosítja a sikeres életpályát a szegedi bölcsészdiploma.


A jelen semmivel sem gyengébb. Évek óta az SZTE BTK az ország legjobb bölcsészkara az oktatói kiválóságot tekintve. Az összes magyarországi egyetem összes karának rangsorában pedig negyedikek vagyunk – mindkét helyezéssel megelőzzük az egyébként kiváló Szegedi Tudományegyetem összes többi karát is.


És a jövő? Fontos nekünk, hogy ezt a színvonalat tartsuk, hiszen te is ide fogsz járni – reméljük, legalábbis :)


tikSok minden van még: a legjobb kar a legjobb egyetemen van, a világ legszebb könyvtárai közé sorolt Klebelsberg Könyvtár szomszédságában, az éttermekkel, kávézókkal körbevett parkba szeptemberben már saját kávézónkból léphetünk ki, rengeteg tudományos, kulturális, szabadidős programból választhatsz, és mindezt Szegeden teheted, az ország legszebb városában, ahol sokkal többet süt a nap, mint Magyarországon bárhol máshol.

Mindezt összefoglaltuk neked, nem olyan hosszú, nézd meg!
Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.