Design- és művészetmenedzsment


Törzsképzés

A Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a művészetmenedzsment és a design elméletét és gyakorlatát. A képzésen végzettek otthonosan mozognak majd a hazai és nemzetközi művészeti szcénában, valamint olyan gazdasági ismereteket sajátítanak el, amelyek képessé teszik őket a művészeti és a kreatív iparágak területein a kulturális intézmények menedzsmenttel kapcsolatos feladatainak ellátására, menedzsment-stratégiák kiépítésére és koordinálására. Ezen kívül elláthatják alkotóművészek szakmai képviseletét is. Az oktatás a művészet- és gazdaságelméleti ismeretek mellett erősen gyakorlatorientált. A képzés részét képezi egy féléves szakmai gyakorlat olyan kulturális intézményekben, for- és nonprofit gyakorló helyeken, amelyekkel a képzőhely együttműködésben áll. Ilyenek a Budapest Galéria, a pécsi Janus Pannonius Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum, a debreceni MODEM–Modern és Kortárs Művészeti Központ, továbbá a dél-alföldi helyi intézmények, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a SZÓ-TÉR Egyesület (Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál), a MASZK és a Szegedi Szabadtéri Játékok, valamint a REÖK–Regionális Összművészeti Központ. A kutatás iránt elkötelezett hallgatóink a szak elvégzése után az SZTE Filozófia Doktori Iskola Esztétika és művészetfilozófia alprogramján doktori tanulmányokat folytathatnak.
Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!