IMG-0388

Évek óta a legjobb bölcsészkari oktatókként tartják számon a szegedieket

A bölcsészkarok közül az első helyen, a karokat összesítő listán pedig a kilencedik helyen szerepel a szegedi bölcsészkar az oktatói kiválóság alapján felállított rangsorban, amely a HVG Diploma Rangsor 2024-es kiadásában jelent meg.

Ahogyan arról a kiadvány szerkesztői is nyilatkoztak, a magyar felsőoktatásban már megszokott trend folytatódik, azaz hogy az oktatói létszámok nem nőnek a hallgatói tömeggel arányosan. Ennek ellenére a rangsorra az oktatók kiválóságát tekintve viszonylagos állandóság jellemző. Az SZTE ugyanis idén is az ország legjobb oktatóival rendelkező intézménye lett, sőt, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktori fokozatával bíró tudósok számát tekintve is első helyre került.


Ezen belül a BTK az oktatói kiválóság alapján az ország legjobb bölcsészkara, hisz a karok összesített listáján kilencedik helyen áll, az előtt pedig nem szerepel másik bölcsészképzéssel foglalkozó intézmény. A rangsor összeállításakor figyelembe vették a hallgatók létszámát, az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


A különböző rangsorolási szempontokat összesítő lista alapján az SZTE az ország negyedik legjobb egyeteme.

 


Forrás: eduline.hu

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Boritokep_54

Nyolcadik alkalommal szervezi meg az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Magyar Könyvkiadók Napját, 2024. október 8-9-én a Café Radnótiban (Szeged, Egyetem u. 2.). A délutáni programokon ismert szerzők mutatják be frissen megjelent köteteiket, az első estén híres írók és filozófusok olvassák fel külön erre az alkalomra írt szövegeiket, a rendezvény pedig Lovasi András és Heidl György közös koncertjével zárul. A programok minden érdeklődő számára díjmentesen látogathatók, a zárórendezvény azonban regisztrációhoz kötött.


A rendezvényhez két pályázat is kapcsolódik: egy irodalmi a BTK-s hallgatóknak, valamint egy fotópályázat a kari hallgatóknak, oktatóknak és dolgozóknak. A pályamunkák benyújtási határideje október 3-a, csütörtök. A részletekről itt írtunk bővebben.