Boritokep_4

Kutatási Ösztöndíjat hirdet az SZTE és az NMHH a digitális médiatudatosság erősítése érdekében

Az SZTE és az NMHH elkötelezett a digitális médiatudatosság erősítésében, a digitális kultúra társadalmi tudatosításában, a jövő szakembereinek képzésében és az általuk, valamint tudományos munkásságuk által közvetített tudásátadásban. Az együttműködés egyik eredményeképpen SZTE IKIKK OMIK tudományos ösztöndíjpályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetemen tudományos tevékenységet folytató tehetséges fiatal hallgatók számára az NMHH támogatásával.

A pályázati eljárás során 5 nyertes pályázót választ ki a szakmai zsűri a beküldött kutatási tervek alapján, akik a támogatási időszakon belül összesen 300.000 forint ösztöndíjban részesülnek. A támogatási időszak alatt a tehetséges fiatal hallgatók a nyertes kutatási terveikben meghatározott témakörben kutatást végeznek, majd egy tudományos tanulmányban rögzítik eredményeiket.


A pályázók a digitális médiatudatosság kapcsolódó területei közül választhatják ki azt a témakört, ami őket leginkább érdekli. A pályázat ezáltal is támogatja a hallgatói önállóságot, a hallgatói aktivitást, kreativitást, és segíti a pályázókat egyrészt a személyes preferenciák mentén választott témakörben történő elköteleződésben, másrészt ezáltal is ösztönzi a pályázókat a választott témakör iránti felelősségvállalásra.


A pályázók köre

  • a pályázó az SZTE aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező,
  • nappali tagozatos hallgatója,
  • aki tanulmányait nem fejezi be korábban, mint a 2024/25 tanév vége, és
  • legalább 4 lezárt félévvel rendelkezik.

A pontos pályázati feltételek és a pályázás további részletei a teljes pályázati kiírásban ide kattintva megismerhetőek.


A pályázatokat kizárólag elektronikusan, a pályázati űrlap kitöltésével és a melléklet csatolásával, a Modulo (https://modulo.szte.hu/default/forms/details/2604198) felületen lehet benyújtani.


A pályázatok beadási határideje: 2024. július 10., szerda 2359 óra.


hallgatoi_osztondijszte_nmhh_01



Forrás: SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_6

A THE Impact Rankings elnevezésű fenntarthatósági rangsort az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (SDG) mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education. A 2024. június 12-én megjelent friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 43. helyen végzett a „Béke, igazság és erős intézmények” tematikus listán. Emellett több más alkategóriában is nagyot lépett előre az SZTE, de javított az összesített rangsorban is: felkerült a 301-400. helyre, ezzel megosztott első helyen végzett Magyarországon.