Állati jó színház: Shakespeare állatkertje

Időpont: 10. 30 – 10. 50

Terem: Vajda György Mihály terem

Előadó: Jászay Tamás


Mit keres egy állat a színpadon? Odatévedhet, persze, véletlenül, de feltűnő, hogy ma a színházban gyakran szándékosan terelnek lovat, kutyát, kígyót és más jószágokat a nézők színe elé. És ez korántsem újdonság: Shakespeare-től vett példákon keresztül nézzük meg, mi a különbség a szerző szerint állat és ember között, meg azt, mikor és miért viselkedik egy ember állat módjára. Szóba kerül az avoni hattyú kivihetetlen színpadi instrukciója is, amikor az egyik szereplőt egy medve kezdi üldözni...


Mely szak(ok)hoz kapcsolódik az óra?

magyar BA, magyartanár


Tudj meg többet az órát szervező tanszékről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.