Újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; olasz nyelv és kultúra tanára; fordító és tolmács specializáció

Érdekességek Olaszországról és az olasz kultúráról

 

Időpont: 12:00-12:20

Terem: II. sz. tolmácsterem

Előadó: Dr. Sermann Eszter

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; olasz nyelv és kultúra tanára

 

Ha olaszul tanulsz, terveid vannak az olasszal, vagy még csak fontolgatod, hogy megtanulod ezt a nyelvet, bizonyára nemcsak maga a nyelv érdekel, hanem vonzónak találod Olaszország kultúráját, földrajzát, művészetét, és esetleg már jártál is Olaszországban. A játékos miniórán tesztelheted és bővítheted a tudásodat Olaszországról és az olasz kultúráról, valamint megtudhatod, mit tanulnak az egyetemen az olasz szakosok.

 

Mihez ért(sen) a fordító és a tolmács?

 

Időpont: 12:30-12:50

Terem: II. sz. tolmácsterem

Előadó: Dr. Sermann Eszter

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; fordító és tolmács specializáció

 

A fordító és a tolmács két rokon szakma, hiszen mind a fordító, mind pedig a tolmács nyelvi közvetítői szerepet tölt be, ám a gyakorlatban a kétféle tevékenység merőben eltérő készségeket és kompetenciákat igényel. Mit tud a tolmács?

Mihez ért a fordító? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. (A miniórára azokat is szeretettel várjuk, akik nem tanulják az olasz nyelvet.)

 

 

Tudj meg többet a szervező tanszékről/intézetről és a szak(ok)ról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.