Thor szerint a színház

Időpont: 11:00–11:20

Terem: Vajda György Mihály terem

Előadó: Kérchy Vera


Ezeket a szakokat/specializációkat ismerheted meg itt jobban: dráma- és színházismeret osztatlan tanárszak / színháztörténet specializáció


A film születésétől kezdve konkurál a színházzal, le akarja hagyni a valószerűségért folyó küzdelemben, miközben az új művészeti forma népszerűsége a színházat is aggodalommal tölti el, és saját, csak rá jellemző „nyelvének” újramegtalálására készteti. A két médiumot különböző szempontok szerint méricskélő elméleti írások mellett olykor maguk az alkotások is színre viszik a társművészetek közti versenyt, sajátos véleményt formálva a hasonlóságok és különbségek kérdésében. Mit mond a filmről a színész arcára szűkített, pici fényponttá törpülő (szükségképp célját vesztett) „premier plan” a színházban vagy egy félrecsúszott parókában, remegő kartondíszletek között színre vitt előadás egy filmes szuperprodukcióban?

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

lepjuk_meg__esemeny_borito

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!