Pedagógia BA

Pedagógusszerepek a Roxfortban

 

Időpont: 10:30 – 10:50

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Bónus Lilla

 

A foglalkozás során a résztvevők megismerkednek a pedagógusszerep fogalmával, majd elmélyítjük a fogalmat a pedagógusokra vonatkozó szerepkörökkel, szerepelvárásokkal. Végül Horváth László: Harry Potter és a roxforti pedagógusok könyvfejezet segítségével áttekintjük a roxforti varázslóvilág pedagógusszerepeit.

 

 

Gamifikáció – játékelemek a tanulás szolgálatában

 

Időpont: 11:00 – 11:20

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Dancs Katinka

 

A foglalkozás röviden összefoglalja a gamifikáció fogalmát, pedagógiai alkalmazásának céljait. A gamifikált rendszerek építőkövei a játékelemek. Az előadás mobiljátékokból és számítógépes játékokból vett példák segítségével ismerteti a leggyakrabban alkalmazott játékelemeket.

 

 

Kommunikáció – konfliktuskezelés

 

Időpont: 11:30 – 11:50

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Gál Zita

 

Az előadás összefoglalja a kommunikáció alapjait, jelentőségét a pedagógiai munkában. A foglalkozás során olyan rövid játékokat is kipróbálunk, amelyek bemutatnak érdekes kommunikációs helyzeteket, az információk torzulását, ezek szerepét a konfliktusok kialakulásában és megoldásában.

 

 

Az értelem kiművelése - a gondolkodás fejlesztése az iskolában

 

Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: Wittmann Tibor terem

Előadó: Pásztor Attila

 

A foglalkozás átfogó képet ad a gondolkodási képességek fejlesztésének pedagógiai-pszichológiai vonatkozásairól, a tantárgyi tudás és a képességek viszonyáról. A résztvevők egy demonstráció során saját élményt szerezhetnek az értelmi képességek iskolai kontextusban történő fejlesztéséről.



Tudj meg többet a szervezőről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.