Karunk két hallgatóját is Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki

Szántai Levente, a BTK Pszichológiai Intézetének végzett hallgatója és Rudisch Ferenc Martin, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék volt diákja Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesültek, kiváló tanulmányi munkájuknak és az OTDK-n elért sikereiknek köszönhetően. Az aranyérmet 2021. november 24-én ünnepélyes keretek között vehették át.


Szántai Levente 2020-ban szerzett diplomát az SZTE pszichológia szakán. Tudományos diákköri munkáját Dr. Csábi Eszter, valamint két másik témában Dr. Szabó Éva irányítása mellett végezte.


Eredményei:


2021 – Utánpótlás labdarúgók felelősségérzetének fejlesztése gamifikációs elemeket is tartalmazó tréningprogram keretében” OTDK I. helyezett és különdíjas - Testnevelés és sporttudományi szekció. Sportpszichológia tagozat.


2020-ban Dr. Szabó Éva témavezetésével ÚNKP pályázati támogatást is nyert.


2019 – „A labdarúgás hatása a nők és a férfiak kognitív funkcióira” – témavezető: Dr. Csábi Eszter. OTDK II. helyezett - Testnevelés és sporttudományi szekció. Sportpszichológia tagozat


2019 – „Csoportnormák és népszerűség lehetséges kapcsolata az edzésminőséggel” – témavezető: Dr. Szabó Éva – OTDK döntő – Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudományi Szekció – Alkalmazott Pszichológia Tagozat.


levente


Szántai Levente és témavezetője, Dr. Szabó Éva




Rudisch Ferenc Martin 2018-ban történelem alapszakos diplomát szerzett, amely időszak alatt a kommunikáció- és médiatudomány alapszakot is elkezdte és itt 2021-ben megszerezte mesterfokozatát is. Kutatási tevékenységét 2018 óta Dunai Tamás vezetésével végzi.


Eredményei:


2021 – A nyilvánosság popularizálódása mint válság. Antizsurnalizmus és tömegsajtó-kritika a 19-20. század fordulóján. OTDK I. helyezés.


2019 és 2020-ban Dunai Tamás témavezetésével ÚNKP pályázati támogatást nyert.


2019 – Schultheisz Emil Orvostörténeti Díj, I. díj


2019 – Múltfeldolgozás internetes mémeken keresztül? A Rákosi- és a Kádár-korszak mint humorforrás a Szocialista Mémgyár oldalán. OTDK I. helyezett és különdíjas


2019-ben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült.


2015 – Arató Ádám-díj


2014 – Az Év Diákolimpia Sportújságírója


2014 – Kazinczy-emlékérem


Az 1988-ban, az Országos Tudományos Diákköri Tanács által alapított Pro Scientia Aranyérmet olyan egyetemi és főiskolai hallgatók kaphatják meg, akik tanulmányaik során kiemelkedő kutatási tevékenységet folytattak, s arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adtak – írja az OTDK hivatalos honlapján (https://otdk.hu/). A díj kimagasló jelentőségét az is mutatja, hogy azt kétévenként, országos szinten mindössze 45 fiatal kutató kaphatja csak meg.

A két díjazottnak és témavezetőiknek ezúton is gratulálunk és köszönjük, hogy munkájukkal és elismeréseikkel karunk hírnevét öregbítik.


 

ferenc


Rudisch Ferenc Martin a Pro Scientia Aranyérem ünnepélyes átadóján


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.