Járványügyi kancellári utasítás értelmében kötelező a maszk viselése az SZTE BTK-n 2021. október 5-től


2021. október 5-től újra kötelező a maszk viselése az egyetemhez tartozó épületekben, így karunkon is!


Az október 1-jén megjelent rektori-kancellári utasítás értelmében az alábbi esetek képeznek kivételt:

- A nagy légterű teremben tartott előadásokon az előadó oktató nem köteles a maszkot viselni, ha legalább 2,5 méter távolság van közte és a hallgatók között.

- Nem kötelező a maszk használata azon gyakorlati foglalkozásokon, amelyeknél a tárgyukból adódóan szükséges a száj- és orrtájék fedetlensége.

- Azokon az egyéni foglalkozásokon, ahol egy oktató egy légtérben legfeljebb egy hallgatóval találkozik.

- Eltérő rendelkezésig nem szükséges maszkot viselni az SZTE sportlétesítményeiben a sporttevékenységek és sportfoglalkozások során.

- Azon laboratóriumi gyakorlatokon, ahol a maszk viselése munkavédelmi, munkabiztonsági szempontból ellenjavallt.


Emellett továbbra is kötelező a személyi higiéné betartása: a gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, valamint az arc felesleges érintésének kerülése.

A határozatban azt is megerősítik, hogy azon személynek, aki gyanús tünetet észlel magán, tilos az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia. Ez esetben haladéktalanul háziorvosához kell fordulnia!


Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.