Informatikus könyvtáros BA - iskolai és gyerekkönyvtáros specializáció; tartalomszolgáltató specializáció

Ifjúsági irodalom és slam poetry


Időpont: 10:30–10:50

Terem: Informatórium

Előadó: Dr. Bencsik Orsolya

 

Hogyan kínálja fel a lázadás eszközeit a slam poetry? Hogyan láttatja művészet és költészet viszonyát? Írnak-e slammerek (jó) ifjúsági regényeket? Az előadás az elméleti kérdések megvizsgálása után három kortárs magyar slammer (Kemény Zsófi, Nyáry Luca és Tékiss Tamás) ifjúsági regényeibe nyújt rövid betekintést.

 

 

tyás király könyvtára


Időpont: 11:00–11:20

Terem: Informatórium

Előadó: Dr. habil. Zvara Edina

 

Hunyadi Mátyás könyvtára korának egyik leggazdagabb gyűjteménye volt, több mint 2000 díszes kötetből állt. E könyvtár jól mutatta a magyar király hatalmát – a könyvek ma kincset érnek. Az előadás ezt a különleges és páratlan gyűjteményt mutatja be.

 

 

Szláv mitikus lények a Vajákban


Időpont: 11:30–11:50

Terem: Informatórium

Előadó: Szabó Rózsa

 

Miből teremtette meg Andrzej Sapkowski a Vaják-univerzum legendás alakjait? Hogyan módosulnak a könyvsorozat lapjain, a videójátékok online terében és a Netflix-sorozatban a szláv folklór mitikus lényei? Az előadás a Vaják a szláv mítoszvilághoz köthető szereplőit mutatja be.

 

Szörnyek szörnyű könyvei


Időpont: 12:00–12:20

Terem: Informatórium

Előadó: dr. habil. Hegyi Ádám

 

Az olvasásnak vannak ellenségei, nem is kevesen. Kik ők és miért utálják a könyveket? És vannak szörnyű könyvek is – vajon mit tartalmaznak, mitől vélik olyan félelmetesnek őket?

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

lepjuk_meg__esemeny_borito

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!