Gratulálunk oktatóink Academia Europaea tagságához!

Dr. Bakró - Nagy Marianne és Dr. Németh T. Enikő oktatóinkat a 2021-es tagválasztáson a tagjai sorába választotta az Academia Europaea Tudományos Akadémia.


acadlogo



Az Európa tudósait összefogó Academia Europaea mára több mint 4500 tagot – köztük jelenleg 76 Nobel-díjast – tud a soraiban. Célkitűzései között szerepel az európai kutatások eredményeinek népszerűsítése és terjesztése, az interdiszciplináris és nemzetközi kutatási együttműködések támogatása, valamint a társadalom figyelmének felhívása a tudományos eredmények hasznosságára.

Karunknak, a szegedi nyelvészeti kutatásnak és oktatásnak ez nagyon nagy elismerés, szívből gratulálunk nekik!


Tagságuk, tudományos munkásságuk az alábbi linkeken tekinthető meg az Academia Europaea oldalán:


Dr. Bakró - Nagy Marianne

https://www.ae-info.org/ae/Member/Bakr%C3%B3-Nagy_Marianne


Dr. Németh T. Enikő

https://www.ae-info.org/ae/Member/N%C3%A9meth_Enik%C5%91

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók. Idén rekordszámú jelentkezés érkezett: az egyetem karairól 52 egyetemista mérettette meg magát. A meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek. A díjazottak április 12-én, az Egyetemi Tavasz megnyitóján vették át okleveleiket és pénzjutalmaikat.