covid19_karuzel

COVID-19: rendelkezések, digitális oktatás, virtuális programok

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – a hallgatók személyes biztonságát szem előtt tartva – a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az előrehozott tavaszi szünet után (2020. március 14. – 2020. március 22.), 2020. március 23-tól, akárcsak az ország összes felsőoktatási intézménye, határozatlan időre átáll digitális oktatásra.

covid-19_fooldal

Ezen az oldalon szeretnénk az egyetemi polgárokat, hallgatóinkat és munkatársainkat – és minden más érdeklődőt is – tájékoztatni a fennálló helyzettel kapcsolatban. Ezért összegyűjtöttük a hivatalos közleményeket, egyetemi rendelkezéseket (KÖZLEMÉNYEK). A digitális csatornákon történő oktatást igyekszünk módszertani és technikai javaslatokkal és linkgyűjteménnyel segíteni (SEGÍTSÉG A DIGITÁLIS OKTATÁSHOZ), és próbálunk egyéb hasznos információkat összegyűjteni (HASZNOS TANÁCSOK).

Fontosnak tartjuk: ismerjük föl minél többen, hogy a járvány megfékezése közös felelősségünk! Bármilyen országos, városi, egyetemi intézkedés kevés, mindannyiunknak személyes feladataink vannak: saját magunk és mások biztonságát egyaránt szem előtt kell tartanunk. A felelős állampolgári viselkedés most az – a higiéniai tanácsok betartása mellett –, ha minimálisra szorítjuk a személyes kontaktusok számát. Ennek érdekében nincs más teendőnk, mint az, hogy amennyit csak tehetjük, maradjunk otthon, ha kimozdulunk, olyan helyen sétáljunk, sportoljunk, ahol másokkal nem kerülünk kapcsolatba.

Az elszigeteltség sok embernél szorongást okozhat. Az elmaradó kulturális programok pótlására, és azoknak segítségül, akiket az elszigeteltség megvisel, a Facebookon építettünk egy virtuális kávézót, Az Odut, itt lehet hozzá csatlakozni, ahol beszélgetni is lehet könyvekről, filmekről, színházi előadásokról, zenéről. Itt is összegyűjtöttünk jó néhány linket (MARADJ OTTHON), virtuális koncertekről, színházi előadásokról, filmekről, múzeumokról, online könyvtárakról.

Valamennyi oldalunk folyamatosan frissül! Kérjük, a megfelelő tájékozódás érdekében nézzék most gyakrabban oldalainkat. Az SZTE BTK hírlevelében és Facebook-oldalán is rendszeresen tájékoztatjuk oktatóinkat, hallgatóinkat, kérjük, kövessék figyelemmel mindkét csatornát!

Az SZTE BTK Facebook-oldala itt érhető el!