Ló az iskolában - Csukás István és a gyerekirodalom ma


Időpont : 2021. április 21., 18 óra

 

 

Csukas_IstvanCsukás István gyerekirodalmi munkásságának recepciótörténete leképezi a hazai gyerekirodalom egészének változását. Az utóbbi néhány évtizedben volt olyan, hogy kiemelt figyelemmel fordult felé az irodalomkritika, volt, hogy hallgatólagosan mellőzte, és ma már sokkal inkább termékként kezeli. Csukás István műveinek fantasztikuma, humora a jelen gyerekirodalmi kérdéseire is válaszlehetőséget kínál – lovakat az iskolákba!

 

 
lovaszandreaLovász Andrea (Székelyhíd, 1969) gyerekirodalom-kutató, kritikus.

Végzett tanítóképzőt Nagyváradon, filozófia szakot Kolozsváron, majd Szegeden irodalomtudományból doktorált. Több évig dolgozott tanítóként, tanárként általános iskolákban, főiskolán és egyetemeken.

2001 óta rendszeresen publikál, kritikái, tanulmányai jelentek meg különféle irodalmi lapokban. Tanulmány- és kritikakötetet írt, a Navigátor gyereklexikonok és több antológia szerkesztője.

Jelenleg a Cerkabella Kiadó főszerkesztőjeként dolgozik.

Tagja a Magyar Filozófia Társaságnak és a Szépírók Társaságának.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szántai Levente, a BTK Pszichológiai Intézetének végzett hallgatója és Rudisch Ferenc Martin, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék volt diákja Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesültek, kiváló tanulmányi munkájuknak és az OTDK-n elért sikereiknek köszönhetően. Az aranyérmet 2021. november 24-én ünnepélyes keretek között vehették át.