Egy irodalmi kaméleon: Szerb Antal


Időpont: 2021. április 29., 18 óra

 

Szerb_AntalHogyan kapcsolódik Szerb Antal nevéhez a pipacs? Hogy változik Szerb Antal rövidre zárt, de sok műfajú életművének olvasata? Mit jelent ma irodalomtörténete és hogyan olvassuk az Utas és holdvilágot? Milyen szálak fűzték Szerb Antalt Szegedhez, a Szegedi Egyetemhez? Ezeket a kérdéseket járja körül az előadás.

 

 Urbanik_TimeaUrbanik Tímea (Pécs, 1973) irodalomtörténész tanulmányait a JATE BTK-n kezdte 1995-ben. Magyar szakon 2000-ben, könyvtári informatika szakon 2002-ben végzett. Doktori tanulmányait szintén Szegeden végezte, ahol 8 évig a Modern Magyar Irodalom Tanszéken tanított.

Doktori dolgozatában Mészöly Miklós intratextuális írói technikájának vizsgálatával foglalkozott.

2003-ban NKA pályázatot nyert Mészöly Miklós hagyatéki könyvtárának feldolgozására. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Művelődéstudományi Intézetének docense, a könyvtárostanár szak szakfelelőse.

Kutatási területe Mészöly Miklós, a kortárs magyar irodalom, az olvasáspszichológia, a könyvtárpedagógia és a gyermek- és ifjúsági irodalom.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szántai Levente, a BTK Pszichológiai Intézetének végzett hallgatója és Rudisch Ferenc Martin, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék volt diákja Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesültek, kiváló tanulmányi munkájuknak és az OTDK-n elért sikereiknek köszönhetően. Az aranyérmet 2021. november 24-én ünnepélyes keretek között vehették át.