Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_42

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on. Zsuzsa az SZTE-n végzett kommunikáció- és médiatudomány szakon, jelenleg is stabil partnere az SZTE Alumni mentorprogramnak.

Egészségügyben diagnosztizált személyek körében végzett kutatások

Kiegészítés az

SZTE Pszichológiai Intézetének etikai rendelkezéseihez

2017.09.12.

 

Minden hallgatónknak tudnia kell a következő alapvetően fontos információról:

Minden, az egészségügyben kezelt, diagnosztizált személytől szerzett adatok egészségügyi adatnak számítanak, ami fokozott érzékenységet jelent a kutatások számára.


Mit jelent ez?

 

  1. TIsztában kell lenni azzal, hogy a testi vagy lelki betegség diagnózissal rendelkező személyek fokozottan érzékeny populációjában nem lehet spontán (csupán pl. szakdolgozat célját képező) kutatásokat folytatni. Ilyen mintán vizsgálat akkor képzelhető el, ha egy tudományos célú kutatásba csatlakozik be a hallgató, a témavezető jóváhagyásával.
  1. Ha ilyen populációra irányuló vizsgálatot tervez a hallgató egy témavezetőhöz csatlakozva, akkor a témavezető felelőssége a további etikai engedélyek megszerzése és a kutatás lefolytatása.
  1. Amennyiben ilyen adatot érintő kutatásban a hallgató részt vehet, az intézetünkben használatos kutatásetikai kérelmet kell kitöltenie.
  1. A diák által végzett kutatás csak a témavezetői jóváhagyást követően indulhat meg (mint amúgy minden esetben), a témavezető szoros felügyelete mellett.