Esterházy 70

EP-70-01Április 14-én lesz 70 éves Esterházy Péter. Író. Őt köszöntjük az idei BölcsészFeszt első napján: megköszönjük neki őt. Elhívtuk a családját, a barátait, írótársait, ünnepeljenek velünk. Esetében történetesen van mit. Soha nem járt ide, de sokat járt itt. Ha ide járt volna tanulni, elnevezhetnénk róla valami termet. Nem járt ide, teremelnevezés ugrik, jobb is, abszolút nem illik hozzá, hogy terem legyen belőle, hiányzik így is, terem nélkül. Esterházy nem lenne. Ő lesz.


EP1
Stekovics Gáspár felvétele


,,Esterházy többet tud a mai magyar nyelvről, mint bárki más. Olyan rétegeit birtokolja, amelyekről nekem fogalmam sincs.

Teremti a nyelvet, akár a legnagyobbak. Egykor az Esti Kornél térített vissza a magyar irodalomhoz, később Esterházy művei győztek meg arról, hogy nyelvünk szüntelen megújulásra képes. Elképzelhető-e ennél nagyobb érték a magyarság számára?

Ha tanulni akarok magyarul, az ő könyveit veszem elő. Hálám és örömem nem kifejezhető.”

(Szegedy-Maszák Mihály)

 lepsenyilogojamagveto_logo_felirattal_2BM_logo_szines-01grand_cafe_logo1


A program a 3. BölcsészFeszt része és az SZTE Egyetemi Tavasz kísérőprogramja. Együttműködő partnereink: Szépírók Társasága, Magvető Könyvkiadó, Belvárosi Mozi, Grand Café.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Friss hírek
2021. április 15.
2021. április 07.
2021. február 05.