A mesterséges intelligencia és mi magunk

Időpont: 2019. november 18.


A mesterséges intelligencia (MI) ijesztően kopogtat az ajtón: tömeges munkanélküliséggel riogat (és nem csak a fizikai munka területén, hanem pl az ügyvédek, ovosok között is), mindenre kiterjedő megfigyeléssel és felismeréssel fenyeget, stb. Az előadásban azt vesszük szemügyre, mit tehetünk ez ellen, és egyáltalán van-e esély tennünk valami hasznosat?

Kampis GyörgyKampis György villamosmérnökként végzett 1981-ben, érdeklődése előbb a számítógépes modellezés és az evolúció felé fordult, a biológiai tudomány kandidátusa lett 1987-ben, majd a modellek relevanciáját kereső módszerelmélet és ezzel a tudományfilozófia felé irányult. 1994-ben tudományok doktora fokozatot szerzett, 1995-től tanszékvezető volt az ELTE Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékén, egészen a Tanszék 2016-os megszűnéséig. 2007 óta egyetemi tanár. Közben a kognitív tudományok és a tudatelmélet felé tett kitérőt, sőt Darwint is fordított. Jelenleg Németországban a DFKI (Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont) munkatársa és az ELTE Etológia Tanszékén tanít tudományfilozófiát.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!