AE_2018_karuzel

AudMax Esték 2018 ősz

Mesterek és tanítványok


Tervezett előadások az őszi szemeszterben:


október 10.

Róna-Tas András – Zimonyi István: A magyarság kialakulása

október 24.

Sajti Enikő – Vukman Péter: Történetek a Balkánról. Szerbia és Trianon, illetve A „láncos kutya“ és Magyarország.

november 7.

Balázs Mihály – Molnár Dávid: 16-17. századi vallásfilozófiai laboratórium: Erdély

november 21.

Penke Olga – Balázs Péter: Magyarok és franciák. Magyar Voltaire a XVIII. században – Új utak az újkori vallási tolerancia kutatásában

december 5.

Barna Gábor – Glässer Norbert: Találkozás a Szenttel: zarándokok és zarándoklatok


Jegyek, jegyinformáció:

Az előadásokra jegyet a helyszínen, 17:30 és 17:55 között lehet vásárolni. A jegy ára egy előadásra 400Ft. Az előadássorozatra bérlet is váltható, ennek ára 1000Ft, és a félév valamennyi előadására érvényes.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.