Pedagógia BA

Társadalmi változások és iskola – pedagógiai kultúraváltás a Hibbant-szigeten

 

Időpont: 12:00-12:20

Terem: Kristó Gyula terem

Előadó: Dancs Katinka

 

Az előadás célja bemutatni, hogy a társadalmi változások miként hatnak az iskolára, annak tantervére. A társadalom és az iskola közötti összefüggéseket az Így neveld a sárkányodat című animációs rajzfilm példáján keresztül szemléltetjük.

 

Kommunikáció - konfliktuskezelés

 

Időpont: 12:30-12:50

Terem: Kristó Gyula terem

Előadó: Gál Zita

 

Az előadás összefoglalja a kommunikáció alapjait, jelentőségét a pedagógiai munkában. A foglalkozás során olyan rövid játékokat is kipróbálunk, amelyek érdekes kommunikációs helyzeteket mutatnak be (az információk torzulását), valamint ezek szerepét a konfliktusok kialakulásában és megoldásában.

 

Pedagógusszerepek a Roxfortban

 

Időpont: 13:00-13:20

Terem: Kristó Gyula terem

Előadó: Bónus Lilla

 

A foglalkozás során a résztvevők megismerkednek a pedagógusszerep fogalmával, majd elmélyítjük a fogalmat a pedagógusokra vonatkozó szerepkörökkel, szerepelvárásokkal. Végül Horváth László: Harry Potter és a roxforti pedagógusok könyvfejezet segítségével áttekintjük a roxforti varázslóvilág pedagógusszerepeit.

 

Milyen nemi sztereotípiák határozzák meg a társadalmunkat, és ennek milyen hatásai vannak az oktatási rendszerre és a pedagógusképzésre?

 

Időpont: 13:30-13:50

Terem: Kristó Gyula terem

Előadó: Nagy Márió Tibor

 

Tényleg jobbak-e a fiúk matematikából, mint a lányok? Miért kevésbé vonzó a férfiak számára a pedagógusképzés? Milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy női kutatónak a tudományos életben? Az interaktív foglalkozáson a résztvevők ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a pedagógusképzés szemüvegén keresztül.

 

 

Tudj meg többet a szervező tanszékről/intézetről és a szak(ok)ról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)