GREZSA FERENC-DÍJ pályázati felhívás

A dolgozatok leadási határideje: 2018. április 22.26733885_1342342199245191_7861342200898228540_nA Szegedi Tudományegyetem Magyar Irodalmi Tanszéke ismét meghirdeti hallgatói pályázatát. A díjat egykori tanszékvezető professzorunkról neveztük el, aki 1984-től 1991-ig állt műhelyünk élén. A pályázat minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemi polgár számára nyitott.
Pályázni lehet a régi magyartól a kortárs irodalmakig terjedő időszakhoz kapcsolódó bármilyen témakörben. A dolgozatok tárgya illeszkedhet a klasszikus, tradicionális irodalomtörténeti irányokhoz, és/vagy az interdiszciplináris, progresszív kultúratudományi trendeket követő, akár a vizuális műfajokra és narratívákra figyelmes megoldásokat követő, összművészeti értelmezésekhez.
A pályázati felhívás az Irodalomtudományi Doktori Iskola képzésében részt vevő hallgatók, doktoranduszok számára is nyitott. A doktori programban részt vevők, doktorjelöltek külön szekcióban mutathatják be dolgozataikat.
A jelentkezők pályamunkáinak paraméterei: A szöveg minimum 20.000, maximum 40.000 leütés (karakter szóközzel) lehet, amibe a (láb)jegyzetek, a tartalom- és irodalomjegyzék is beleszámít, a mellékletek viszont ezen kívül értendők. Formai követelmények: Times New Roman CE betűtípus, 12-es betűméret (jegyzetek Times 10-essel), 1,5-ös sorköz. Egy hallgató több pályaművet is beadhat, javasoljuk a jelentkezőknek, hogy pályázatuk sikeressége érdekében kérjék témavezető segítségét.


A dolgozatok leadási határideje: 2018. április 22.
A munkákat két opponens értékeli.


A legjobbnak ítélt dolgozatok szerzői tanszéki konferencián vesznek részt. Az első helyezett Grezsa-díjban részesül.
Az első díj: 20.000,- Ft
A második díj: 10.000 Ft
A harmadik díj: 5.000,- Ft


A benyújtott pályázatok alapul szolgálhatnak az Országos Tudományos Diákköri Konferencia pályamunkáihoz, a verseny tanszéki TDK fordulónak minősül.


További információk kérése:
Cserjés Katalin: vasskatalin@vnet.hu
Kovács Krisztina karanovo@gmail.com

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.