Olasz_nyelvi_verseny_Koszonet
 

Olasz Nyelvi verseny 2022

Kedves Kollégák!

 

Sok-sok érzelmet, csodás pillanatot hozó napon vagyunk túl. 2022. június 13-án került sor az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által meghirdetett Olasz nyelvi verseny döntőjére Szegeden, amelyen a verseny első fordulóján arany fokozatú minősítést szerzett egyéni versenyzők, valamint a két első díjas csapat vettek részt felkészítő tanáraik kíséretében.

Ezúton is szeretnénk gratulálni minden részvevőnek a nagyszerű eredményekhez! A kimerítő írásbeli fordulót követően mindannyiunk számára öröm volt látni, ahogyan a fiatalok remek prezentációk kíséretében számot adtak olasz nyelvi és civilizációs tudásukról, egy kis darabot megmutattak önmagukból, az őket foglalkoztató dolgokból. Fantasztikus szóbeli produkciókat láthattunk, hallhattunk.

Néhány adat a verseny végső mérlegéről: felhívásunk az egész országot megmozgatta, összesen harminc intézményből több mint kétszáz fiatal vett részt az egyéni megmérettetésen vagy a csapat projektmunkában. (A részvevők földrajzi megoszlását a térkép mutatja.)


Olasz_nyelvi_verseny_intezmenyek_foldrajzi_megoszlasa

A legjobb egyéni versenyzőket a teljesítményük alapján arany – ezüst – bronz – dicséret kategóriákba soroltuk, az írásbeli és szóbeli részből álló döntőbe harmincan kvalifikálták magukat. A csapatversenyben megosztott első díjat tudtunk átadni. Felkészítő és kimagasló felkészítő tanári munkájáért húsz kolléga részesült elismerésben.

Köszönjük a sok-sok dicsérő és köszönő szót, bízunk benne, hogy jövőre újból alkalmunk lesz találkozni!

A döntő írásbeli feladatsora és a két nyertes csapat anyaga alább található.

A WordArtba öntött köszönetünket az Önök szavai ihlették. Gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak, és külön köszönjük, hogy a felkészülés hosszú órái mellett vállalták a sok-sok kilométernyi utat, hogy a döntőre is eljussanak!
2022 Olasz Nyelvi Verseny Kiírása - Egyéni kategória


2022 Olasz Nyelvi Verseny Kiírása - Csapat kategória


2022 Olasz Nyelvi Verseny - Audio


Olasz Nyelvi Verseny minta dokumentáció