haboru

A háború művészete és a színházművészet


BTK, Vajda terem, 18:00 - 18:30

 

Mi az, hogy hadszíntér? Miért színtér a harctér? Hol húzódnak a háborús színjátszás határai? Az előadás a hadtudomány és a színháztudomány metszéspontjait kutatja.

Az előadás arra keresi a választ, miben hasonlít egymásra a háborúk és a színházak világa. Ha tudjuk, hogyan osztódik a színházi tér, talán könnyeben megértjük, miképpen épül fel a háborúzás tere, és talán választ kaphatunk arra is, hol húzódik a határvonal a háborús színjátszás megengedett és törvénytelen formái között.

 

Előadó:

Fogarasi György


Fogarasi_Gyorgy

Fogarasi György (1970) Szegeden szerzett diplomát és doktori fokozatot, de tanulmányokat folytatott az Oregoni Egyetemen és a Bécsi Egyetemen is.

Irodalmi és bölcseleti érdeklődése mellett a jelenkor kíhívásaira választ kereső kritikai elméletekkel foglalkozik.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.