agyfenyesito

Agyfényesítő módszerek


SZTE BTK Pszichológia Intézet, Konferencia Terem, 17:00 – 19:00


A klinikai- és kísérleti pszichológiában használt tesztekkel, eszközökkel való közelebbi ismerkedés.

Olyan tesztekkel és eszközökkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melyeket a napi gyakorlatban használnak a klinikai- és kísérleti pszichológiában. A tesztek elsősorban a szellemi teljesítőképesség mérésére szolgálnak, segítségükkel feltérképezhetjük a vizsgálati személy kognitív funkcióit, ugyanakkor a neurorehabilitációban a gyógyulás folyamatát is nyomonkövethetjük a segítségükkel. Emellett lehetőség nyílik megtekinteni a manapság egyik leggyakrabban alkalmazott non-invazív (beavatkozást nem igénylő) neuromodulációs eszközt, a transzkraniális egyenáram stimulátort (tDCS). A tDCS gyenge egyenáram segítségével képes befolyásolni a neuronok működését, alkalmazási területe ugyancsak kiterjedt mind a rehabilitáció és a kutatások területén is. Mindenkit várunk, akik szívesen ismerkednek a pszichológia kísérleti és klinikai oldalával vagy egyszerűen érdekli őket, hogy a szakemberek milyen eszközöket alkalmaznak a munkájuk során.

 

Előadók:

Dr. Must Anita

Dr. Németh Viola Luca, Szépfalusi Noémi, Vékony Teodóra, Holczer Adrienn, Kazinczi Csaba


MustAnitaDr. Must Anita vagyok, a Pszichológia Intézet Kognitív és Neuropszichológia Tanszékének munkatársa, alapvetően pszichiáter szakorvos.

A kognitív idegtudomány világa és az emberi agy működése engem már sok éve elvarázsol, kollégáimmal közösen most azon leszünk, hogy ez másokkal is megtörténjen.pszicho

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.