V Gen MiniGrants4


A Visegrádi Alap új, egyszerűsített pályázati programot dolgozott ki ’V4 Gen MiniGrants’ néven, melynek első kiírása 2022. augusztus 1-i határidővel megtörtént. A pályázat keretében V4-en belüli jogi személyek kérhetnek támogatást 14-30 év közötti V4 fiatalok kapcsolatépítését célzó, minimum 2 V4 ország részvételével zajló, rövidtávú mobilitási projektekre (max. 10.000EUR/projekt).


A V4-en belüli társadalmi, ezen belül ifjúsági kapcsolatok erősítésének fő eszköze a négy külügyminisztérium által fenntartott, pozsonyi székhelyű Nemzetközi Visegrádi Alap, amely pályázatokat, ösztöndíjakat és rezidens programokat támogat, kiemelten az alábbi területeken: kultúra, tudomány, innováció, kutatás és oktatás, ifjúsági cserék, média, határokon átnyúló együttműködés, turizmus.

A V4 országok kormányfőinek 2021-es döntése alapján a Visegrádi Alap éves költségvetése 2022- től 8-ról 10 millió euróra emelkedett (az éves nemzeti hozzájárulások 500.000 eurós növelésével), aminek kiemelt célja a visegrádi gondolat hatékonyabb népszerűsítése az ifjúság körében, illetve a V4-en belül a fiatalok közti mobilitás, személyes kapcsolatépítés támogatása.

E feladat végrehajtására az Alap új, egyszerűsített pályázati programot dolgozott ki ’V4 Gen MiniGrants’ néven, melynek első kiírása 2022. augusztus 1-i határidővel megtörtént. A pályázat keretében V4-en belüli jogi személyek kérhetnek támogatást 14-30 év közötti V4 fiatalok kapcsolatépítését célzó, minimum 2 V4 ország részvételével zajló, rövidtávú mobilitási

projektekre (max. 10.000EUR/projekt). A pályázat választható (nem kötelező) témákat is megjelöl, de a program lényege a V4-es fiatalok számára személyes találkozási, együttműködési lehetőséget biztosítani bármely témában.


További feltételek, részletek: https://www.visegradfund.org/apply/grants/v4-gen/.

Guidelines letöltése

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.