borito

Pályázatok bölcsészkari hallgatóknak, oktatóknak és dolgozóknak a Magyar Könyvkiadók Napja alkalmából

Irodalmi és fotópályázatot hirdet az SZTE BTK a VII. Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvénye alkalmából, amelyet a kar október 18-19-én rendez meg a Café Radnótiban. A rendezvényen nyolc beszélgetésen és két esti rendezvényen vehetnek részt a hallgatók – a teljes program ide kattintva elérhető. A kapcsolódó irodalmi pályázatra a BTK-s hallgatók, míg a fotópályázatra a kari hallgatók, oktatók és dolgozók pályamunkáit is várjuk.

Irodalmi pályázat

BTK-s hallgatóknak


A távolság

 

Az idei Magyar Könyvkiadók Napjához kapcsolódóan irodalmi pályázatot hirdetünk. A kétnapos rendezvény első estéjén, október 18-án, szerdán este hattól, 8. alkalommal kerül sor a Magyar Filozófiai Társaság és az SZTE BTK szervezésében az Írók-Filozófusok felolvasóestjére (Esterházy Péter emlékére) Az est, illetve a felolvasásra kerülő szövegek témája: A távolság. Az est védnökei: Ilia Mihály és Vajda Mihály.


Arra biztatjuk hallgatóinkat, nappalisokat és levelezősöket, bármilyen szakunkról, hogy írjanak ők is rövid, 1000-1500 leütés közötti prózaszövegeket erre a hívószóra: A távolság. A szövegeket írókból és filozófusokból szerveződő zsüri bírálja el, eredményhirdetés a felolvasóest kezdetén lesz. A legjobbak azonnal csatlakozhatnak is a felolvasókhoz, és könyvjutalomban, kari ajándéktárgyakban is részesülnek.


A szövegeket, csatolmányként, erre a mailcímre várjuk: sztebtkpr@gmail.com, kérjük, nevüket, szakjukat is tüntessék fel a fájlban. A beérkezés határideje október 8., vasárnap éjfél.


Várjuk a szövegeket, írjuk meg, körül, szét a távolságot!

 

 

Fotópályázat

BTK-s hallgatóknak, oktatóknak és dolgozóknak


Életre kelt történetek

 

Tudjuk, sokan vannak a karon, oktatók, dolgozók és hallgatók, akik előszeretettel örökítik meg a pillanatokat egy-egy fotóval, s többen nem is akármilyen tehetséggel teszik ezt. Most a fotózni és egyben olvasni is szerető BTK-s egyetemi polgárokat invitáljuk egy fotópályázatra.

 

Kedves BTK-s hallgatók, oktatók és dolgozók! Fogják kezükbe kedvenc kötetüket, amely 2022-ben vagy 2023-ban jelent meg, és keltsék életre azt! Készítsenek egy olyan fotót róla, amely jól tükrözi a tartalmát, visszaadja az abban kibontakozó történet hangulatát. Kimehetnek a természetbe, használhatnak eszközöket, rajta lehetnek akár Önök is a képen – a fotó tartalmával kapcsolatban ilyen szempontból nincs kikötésünk.

 

A fotókat csatolmányként az sztebtkpr@gmail.com címre várjuk október 12-ig – kérjük, nevüket és szakjukat/tanszéküket/munkakörüket is tüntessék fel a levélben! A beérkező fotókat a BTK Facebook-oldalán tesszük közzé, ahol aztán a közönség dönti majd el, reakciók formájában, hogy mely fotó mesél a legtöbbet. A győztest szeretettel várjuk október 18-án, este hattól a Café Radnótiba, ahol az Írók-Filozófusok felolvasóest elején egy ajándékcsomaggal és egy hatalmas tapssal szeretnénk kedveskedni neki.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!