Boritokep

Díszoklevelet vettek át a 65, 60 és 50 éve végzett bölcsészkari hallgatók

Az SZTE BTK – hagyományainak megfelelően – díszoklevelet adományozott a 65, 60 és 50 éve végzett bölcsészkari hallgatóknak. A szeptember 16-i eseményen, amelynek a történelmileg is jelentős Auditorium Maximum adott helyet, negyvenöten vették át díszoklevelüket családtagjaik, barátaik körében.

Diszdiploma_2023_00108


Az Avatótanács bevonulása után Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a kar dékánja köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, ez az az esemény, ahol korosztályok, korszakok találkoznak egymással, és ez minden résztvevőnek különleges esemény, egyben nagy öröm. Kiemelte, amely mindannyiunkat összeköt, az az idő múlása, amit akkor érezhetünk lassúnak, ha az tartalmatlanul telik. Akik viszont jelen voltak az események, azok biztosan tartalommal tudták feltölteni azt. A köszöntő után a díszoklevelek átadása következett.

 Diszdiploma_2023_00242

Ebben az évben összesen 66-an jogosultak a díszoklevél átvételére, ebből negyvenöten jelentek meg az eseményen.


A diplomák átadását egy zenei blokk szakította meg. Juratovics Rita, a BTK munkatársa és Blahó Attila zongorista közös előadását hallgathatták meg a résztvevők.


Diszdiploma_2023_00263


A rendezvény folytatásaként Maróti Ivett, a BTK Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte az ünnepelteket, aki elmondta, neki és a többi tanárszakos hallgatótársának, a korábban végzett bölcsészkari hallgatók, később elismert tanárok, mind példát jelentenek.


Diszdiploma_2023_00451

Diszdiploma_2023_00460


Az ünnepeltek szavait Daniss Győző és Dr. Sipka Rózsa tolmácsolta a jelenlévőknek. A beszédek után, az esemény végeztével az egykori hallgatókat állófogadással várták a Kristó-teremben.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!