IMG_0722

Design Week Szegeden is egy BTK-s oktatónak és hallgatóinknak köszönhetően

Építészet, gasztronómia, képzőművészet, művészetterápia – csak néhány terület, amelynek képviselői érdekes programkavalkáddal készülnek a Szeged Design Week alkalmából 2023. október 5-15. között. Szeged partnervárosként pályázta meg a lehetőséget a Budapest Design Week regionális helyszíneként Dr. Váraljai Anna művészettörténész, a SZTE BTK adjunktusa, valamint a design-és művészetmendzsment mesterszak hallgatói, Kőrösi Kíra és Nagy Petra kezdeményezésére. A sikeres pályázat nyomán idén először rendezik meg városunkban a kreatív mustrát.

A kreatív szakma legnépszerűbb és leglátogatottabb programsorozatába, a 20. éve futó Budapest Design Week-be idén Szeged is bekapcsolódik, felkerülve ezáltal a kreatív szakma országos térképére. Október 5-15. között sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a szegedi kreatív szakemberek a város kultikus és kevéssé ismert, vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein.


Katkokrisztina_alkimista3


Aki szeretné megismerni a régió feltörekvő művészeit és kulisszatitkaikat, vagy egy-egy nyitott műhely falain belül alkotna, venne részt workshopon, izgalmas szakmai kerekasztal-beszélgetésen, gasztronómiai eseményen, az nem fog csalódni a programsorozatban. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, azonban akad olyan esemény, amely regisztrációhoz kötött!


hozott-anyag-foto-acspeter3


Bő egy hét leforgása alatt az érdeklődők részt vehetnek például kortárs építészeti sétán Szeged belvárosában, műhelybejáráson ismerhetik meg az Alkimista lakáséttermet, festői kulisszatitkokról hallhatnak az Art Hotelben, művészet- és bábterápia előadást hallhatnak az SZTE BTK-n és meseregény konferenciát hallgathatnak meg az MTA SZAB Székházban.

 

Bővebb információ a programokról az SZDW – Szeged Design Week Facebook-oldalon olvasható.


bdw-partner-kit-logo-fekete

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!