Boritokep_7

Nők a Tudományban - páros könyvbemutató

Pioneer Hungarian Women in Science and Education II. címmel jelent meg huszonkét magyar kutatónőt bemutató tanulmánykötet az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság égisze alatt, az Akadémiai Kiadó gondozásában, a 2022-ben publikált, azonos című kötet folytatásaként, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna, az SZTE Angol-Amerikai Intézetének oktatói szerkesztésében. A könyvet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Szeged 6720, Somogyi utca 7) mutatják be 2023. november 30-án 14 órakor a 110 előadóteremben.

A kiadvány olyan tudósok életútját eleveníti fel, akik a tudomány és a pedagógia területén magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt úttörőnek számító munkásságukkal, messze mutató, akár paradigmaváltó felfedezéseikkel szereztek hírnevet.


Az eseményen részt vesznek Bollobás Enikő, a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság elnöke, a kötet szerkesztői, valamint a kötet szerzői, illetve Fenyvesi Anna, az SZTE Angol-Amerikai Intézet intézetvezetője, Karikó Katalin Áttörések. Életem és a Tudomány (Helikon, 2023) című önéletrajzi kötetének fordítója is.


Az első kötet itt, a második pedig itt tekinthető meg a kiadó honlapján.

Karikó Katalin Áttörések – Életem és a tudomány című kötetének bemutatójáról itt írtak bővebben. A kötet frodítójával, Fenyvesi Annával készített interjú pedig itt olvasható.


A bemutató minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

cikk_boritokepek_11

Az Angol-Amerikai Intézet által szervezett 7. angol tanulmányi verseny első, online fordulóján 81 diák vett részt a régió 16 középiskolájából. A második, szóbeli fordulón 9 diák vállalta a megmérettetést: április 20-án előadták prezentációikat és ugyanitt kiderült az is, ki és milyen eredményt ért el az intézet régi hagyományokkal rendelkező versenyén.