img_2124

Az SZTE hallgatója is önkénteskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Zsámboki Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, magyar-történelem osztatlan tanárképző szakos hallgatójának az idei a harmadik olyan éve, amelyben önkéntesként munkát vállal a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Elmondása szerint, a nyári hónapokban amellett, hogy megtapasztalja milyen is egy sokrétű, többféle hivatást gyakorló közösség részesének lenni, maga is hozzátehet Szeged kulturális életéhez egy kicsit.

– Hogyan találtál rá az önkéntes munka lehetőségre és mi volt az, ami megfogott benne?

 

– Online találtam rá a hirdetésre még 2021 nyarán. Az volt az első év, amikor önkéntesként részt vettem a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Álláshirdetéseket és programlehetőségeket kerestem a nyárra és mivel ebben egy kicsit mind a kettő benne van, megfogott. Motivált, hogy egy ilyen nívós esemény alakulásában segíthetek. Azóta a Facebookon erre a célra létrehozott csoportokban tájékozódom a pontos dátumokról, immár harmadik éve.

 

Pontosan milyen feladatokat látsz el önkéntesként és mindez milyen előnyökkel jár?

 

– Önkéntesként három fő feladatunk szokott lenni. Az egyik a szórólaposztás, attól függően, hogy mikor, milyen szórólapok vannak. A másik a kérdőívek kitöltetése a nézőinkkel – a kérdések természetesen a Szegedi Szabadtéri Játékokra vonatkoznak. Illetve szoktunk még pólókat, Páholy magazinokat árulni, ha esőre készülünk, akkor pedig esőkabátot osztogatunk. Ezen kívül a VIP kategóriába tartozók fogadásban szoktunk még segédkezni. Nagyon sok előnye van ennek a munkának, hiszen többször adódik lehetőség például főpróbákat megnézni, esetleg kedvezményesen jegyeket vásárolni az előadásokra. Rengeteg emberrel, színészekkel, szakmabeliekkel tudunk találkozni. A beosztás rugalmas, mindenki meg tudja előre adni, hogy mikor ér rá és ez alapján osztják be, hogy melyikünk, mikor dolgozik.


img_2127_450x330
Zsámboki Dóra, az SZTE BTK hallgatója


Van másfajta önkéntes munkában is tapasztalatod?

 

– Igen, szoktam menni a SZIN-re is önkénteskedni, de teljesen más területeken is kipróbáltam már magam, például önkénteskedtem a Motiváció Műhelynél is. Ezek a területek érdekelnek, így azt érzem, ki tudok teljesedni, miközben segítséget nyújtok és értéket teremtek.

 

Mi az, ami a Szegedi Szabadtéri Játékoknál újra és újra motivál az önkéntesség folytatására?

 

– Az a sok-sok tapasztalat, amit az emberek között mozogva szerzek, illetve a társaság, akikkel együtt dolgozunk. Nagyon jó barátságok alakultak ki az elmúlt évek során, és ezek a kapcsolatok egyfajta megtartó erőként vannak jelen.



Forrás: Fülöp Kata/u-szeged.hu

Borítókép: Az SZTE hallgatója is önkénteskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Fotó: Molnár Dóra

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!