borito

Pótfelvételi az SZTE BTK-n: önköltséges és államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni

A Szegedi Tudományegyetem 10 kara, köztük a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar is hirdet pótfelvételit azok számára, akik nem jelentkeztek a 2023-as általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az önköltséges képzések mellett államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni, augusztus 6-ig.

A bölcsészkar alap-, mester- és osztatlan szakokat, szakirányú továbbképzéseket, valamint részismereti képzéseket is hirdet, nappali és levelező tagozaton. A meghirdetett képzések az alábbi linkeken keresztül elérhetők a felvi.hu oldalán:


Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet

  • az alap- és mesterképzéseinkre, valamint osztatlan képzéseinkre legkésőbb 2023. augusztus 6-ig, a felvi.hu rendszerében,
  • míg a fent megjelölt szakirányú továbbképzéseinkre (ideértve a TKK által meghirdetett szakokat is), valamint részismereti képzéseinkre legkésőbb 2023. augusztus 27-ig, a korábbi hirdetményünkben olvasható módon.


A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. A 2023. évi pótfelvételi tudnivalók, a jelentkezési útmutató itt érhető el.


Az SZTE által meghirdetett ösztöndíjakra a pótfelvételizők is pályázhatnak. A középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését és későbbi szakmai fejlődését szolgálják a START, START+ és Zirzen Janka ösztöndíjprogramok, melyekre szeptember 11-ig lehet jelentkezni az SZTE Junior Akadémia oldalán.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!