Kiemelt hírek

2024. április 15.

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!

2024. április 09.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Nyelvészeti Tanszéke, a Pragmatika Centrum Országos Kutatóközpont és a Magyar Nyelvtudományi Társaság Pragmatika Tagozata konferenciáját 2024. április 26-án rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épületében, a Kari Konferenciateremben.

2024. április 08.

Az alábbiakban a Magyar Filmtudományi Társaság felhívását közöljük.


A Magyar Filmtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem konferenciája: Pécs, 2024. november 8-9.

A Magyar Filmtudományi Társaság idei konferenciáján a tágan értett mozgókép gazdasági és politikai aspektusait vizsgáljuk, egyaránt koncentrálva a történeti dinamikákra és a kortárs helyzetre.

2024. április 02.

Átadták a Zirzen Janka ösztöndíjakat a Szegedi Tudományegyetemen pedagógusi pályára készülő hallgatóknak. Az okleveleket Prof. Dr. Gellén Klárától, az SZTE oktatási rektorhelyettesétől és a karok képviselőitől vehették át a pályázók. A díjazottak havi százezer forint ösztöndíjban részesülnek a 2024-es tavaszi félévben.

2024. február 08.
A Radnóti-estek ötödik féléve indul el 2024. február 21-én a kar kávézójában, a Café Radnótiban. Ezúttal ismét négy estet szervezünk, amelyeken változatos témákat feszegetünk meghívott vendégeinkkel, akiknek - egyúttal - izgalmas életútjukba is betekintést nyerhetünk.

A belépés minden alkalomra ingyenes! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
2024. március 22.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)

2024. március 14.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint idén 8395-en jelölték meg első helyen az SZTE-t. Az agrár, az orvos- és egészségügyi, a műszaki és pedagógusképzési területekre jelentkezők száma jelentősen emelkedett.

2024. március 11.

A legutóbbi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon több generáció is találkozhatott Baráth Katalin író-történésszel, hiszen az „Aki gróf úr akar lenni” történelmi romantikus regénye és az ifjúságot megcélzó „Gőzgépek és pomponlányok” című kötete is ekkor jelent meg. Eddig elsősorban krimik, történelmi regények és egy sci-fi írójaként ismertük, azonban most új műfajban próbálta ki magát. Hamarosan pedig a popkultúrára fókuszáló tanulmánykötetét is olvashatjuk, amely az IKIKK (Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja) támogatásával valósult meg.

2024. március 06.

Dr. Róna-Tas András akadémikus, Széchenyi-díjas nyelvész, orientalista kapta az MTA SZAB Pro Scientia Életműdíját a Szegedi Akadémiai Bizottság idei éves közgyűlésén. Az eseményen Dr. Hudecz Ferenc, az MTA alelnöke köszöntötte a tagságot, majd Dr. Tamás Gábor, az SZTE idegtudomány professzora tartott előadást az emberi agysejtek kutatásában elért világszínvonalú eredményeiről.

2024. március 06.

A háromnapos rendezvény 2024. május 23-24-25-én kerül megrendezésre 50 helyszínnel és több, mint 100 programmal Budapesten. A fesztiválra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének egy izgalmas, nagyszabású művészeti programsorozat lebonyolításában. Jelentkezni április 29-ig lehet.

2024. március 04.

Az alábbiakban az SZTE BTK Filozófia Tanszék felhívását közöljük.


A SZTE BTK Filozófia Tanszékének gondozásában működő Művészettörténet BA specializáció, valamint Design- és művészetmenedzsment MA szakok nevében konferenciafelhívást intézünk karunk oktatóihoz.

2024. február 26.

Miért mesélünk egymásnak történeteket? Hogyan viszonyulunk a mesehagyományhoz? Miért és hogyan dolgozza fel különböző népek és régiók mesekincsét egy kortárs magyar (határon inneni és túli) író? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat, ha ellátogat a Bolygó bogozó író-olvasó találkozóira.

2024. február 13.

FRISSÍTÉS (2024. 03. 19.): A BTK osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésein részt vevő hallgatók április 15-e, hétfő, 14:59-ig jelentkezhetnek záróvizsgára a MODULO felületén!


FRISSÍTÉS (2024. 04. 10.): A BTK osztatlan, rövid ciklusú vagy régi MA tanárképzésein részt vevő hallgatók május 21-e, kedd, 10:00-ig tölthetik fel és adhatják le portfóliójukat!


Karunkon a záróvizsgák 2024. június 03–14. között lesznek, ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ebben a cikkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt. Az összefoglaló a Tanulmányi Osztály által közzétett hivatalos tájékoztatóból készült, amely az alábbiakon felül egy "záróvizsga kisokost" is tartalmaz.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

lepjuk_meg__esemeny_borito

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!