Szlavisztika - bolgár/szerb/nemzetiségi szerb szakirány BA, szerb és nemzetiségi szerb nyelv és kultúra tanára

Rövid bevezetés a szláv hitvilágba

 

Időpont: 10:30 – 10:50

Terem: Bolgár szeminárium

Előadó: Dr. habil. Sarnyai Csaba

 

Rövid, 2-3 mondatos leírás: Vámpírok, emberevő démonok, epekedő asszonyokat "zaklató" sárkányok éppúgy részei a szláv népi hiedelemvilágnak, mint a rontást küldő boszorkányok, vagy az embereket víz alá rántó víziszellemek. Most húsz perc erejéig - ha nem is személyesen - de kissé közelebbről velük is megismerkedhetnek.

 

 

Bolgár villámkurzus

 

Időpont: 11:00 – 11:20

Terem: Bolgár szeminárium

Előadó: Dr. Farkas Baráthi Mónika

 

Új, ismeretlen nyelvet tanulni mindig izgalmas! Egy rövid bolgár nyelvkurzust követően a résztvevők le is tesztelhetik frissen megszerzett tudásukat. A legjobbak nyereményben részesülnek.

 

 

Kattints a szerb irodalomra! (Internetes szerb irodalmi folyóiratok)

 

Időpont: 11:30 – 11:50

Terem: Bolgár szeminárium

Előadó: Dr. Orcsik Roland

 

Az előadás a szerb online irodalmi teret mutatja be néhány irodalmi portál példáján. Szóba kerül a hypertext, a hyperlink, az irodalom új kommunikációs formái.

 

 

Szerb villámkurzus

 

Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: Bolgár szeminárium

Előadó: Nikolin-Dukai Lilla

 

Új, ismeretlen nyelvet tanulni mindig izgalmas! Egy rövid szerb nyelvkurzust követően a résztvevők le is tesztelhetik frissen megszerzett tudásukat. A legjobbak nyereményben részesülnek.



Tudj meg többet a szervezőről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.