Kreatív Könyvtárosok Társasága


kkt_logo_uj_face

A Kreatív Könyvtárosok Társasága 2017. februárjában alakult az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán

Információtudományi Tanszék informatikus könyvtáros hallgatóiból.

A csoport elsősorban azért jött létre, hogy a tanszéken tanuló hallgatóknak eseményeket, kulturális- és szórakoztatató jellegű programokat szervezzen. Azóta számos programsorozat látott napvilágot, mint például az ISBM (International Standard Book Movies) amely egy könyvtáros filmklubként működik, vagy a Bohém Libris Legények és Leányok, ahol valamelyest kötetetlenebb formában szórakozhatnak a tanszék hallgatói. Majd 2017. szeptemberében megrendezésre került az első Könyvtáros Gólyanapok, ahol három napon keresztül ismerkedhettek a könyvtáros kisgólyák az egyetemi élet kezdetével, Szeged város és a helyi könyvtárak szépségeivel.

A hallgatói eseményeken kívül a csoport a könyvtáros szférához hűen ragaszkodva kiveszi részét a társadalmi szerepvállalásból is. Ezt könyv- és olvasásnépszerűsítő programok keretében igyekszek megvalósítani. Fennállásuk óta sűrűn tartanak könyvcserés és könyvelhagyós rendezvényeket. Leginkább az egyetemen, vagy pedig a környező kultúrára is kihegyezett szórakozóhelyeken. Hagyományteremtő eseményként lehet már említeni a Nyugi Kertben szerezendő őszi és tavaszi Könyves Pikniket. Valamint, jó kapcsolatot ápolnak a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárral, mely ismeretség révén, 2017-ben kijutottak a 88. Nemzetközi Könyvhétre is.

A Kreatív Könyvtárosok Társasága mára már önálló könyvállománnyal rendelkezik, mely művekkel az elkövetkezendőkben is igyekszik hirdetni az olvasás szépségét, fontosságát és a teljes élethez tartozó szükségszerűségét. Mind az SZTE polgárainak, mind pedig Szeged város javát szolgálva ezzel.


Hogy ne maradjatok le a könyvcserélős, elhagyós és ajándékozós programokról, kövessétek be őket Facebook oldalukon.


Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/sztekkt/

E-mail: kkt.szeged@gmail.com

Telefon: +3620/239-0856