A Könyvmolyképző Kiadó programja

konymolykepzo_BF_2019
Nagyításhoz kattints a képre!

Miért szeretjük az iskolaregényeket – pláne, ha még szerelmesek is?

Róbert Katalin Szelídíts meg című ifjúsági regénye kapcsán

a szerzővel dr. Papp-Zipernovszky Orsolya beszélget

 Szelídíts meg!Róbert Katalin

Róbert Katalin 1986-ban született Budapesten. Iskolás kora óta ír, prózáival többször is részt vett Sárváron a Diákírók, Diákköltők Országos Középiskolai Pályázatán, ahol 2002-ben bronzminősítést ért el. 2009-ben az Aranyvackor meseíró pályázaton több száz nevező közül a legjobb harminc közé került, 2013-ban részt vett a II. Aranymosás irodalmi pályázaton, amelyben a nyertesek közé került. Szerkesztő és íróiskolai oktató, imád szép pillanatokat fotózni, van két macskája, gyakran dolgozik kávéházakban, rendszeresen sportol.

Regényei: Nalávia titka (2014, Naphegy Kiadó), Szívből, színből, igazán (2014, Könyvmolyképző Kiadó), Kezdjetek el élni! (2015, Könyvmolyképző Kiadó), Szelídíts meg! (2017, Könyvmolyképző Kiadó), Válassz engem! (2018, Könyvmolyképző Kiadó), 6 hét a világ (2018, Könyvmolyképző Kiadó).

 

„Róka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak. Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok a nyakába varrják Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is, hogy korrepetálja matekból.
Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek…

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.
A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon…
Mire elég heti egy különös óra? Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?

Merülj el a történetben és hagyd, hogy a te szívedhez is szóljon Róka és a Kisherceg új, mai üzenete.” – olvasható a Szelídíts meg (Könyvmolyképző Kiadó, 2017) fülszövegén.

Papp-Zipernovszky Orsolya

Papp-Zipernovszky Orsolya az SZTE BTK Klinikai-, Egészség- és Személyiségpszichológiai Tanszékének adjunktusa. 2002-ben szerzett pszichológus diplomát az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológia programján, 2006-ban pedig az ELTE magyar nyelv és irodalom szakán. 2013-ban szerzett doktori fokozatot a PTE BTK Pszichológia Doktori Iskola Elméleti Pszichoanalízis Programján „A személyiségkoherencia és az esztétikai válasz összefüggései: A művészetbefogadás pszichoanalitikus és narratív pszichológiai vizsgálata.” c. disszertációval. Személyközpontú terapeuta módszerspecifikus képzettséggel rendelkezik. Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt. Kutatási területei az egészségműveltség, a narratív orvoslás, valamint befogadóközpontú művészetpszichológiai vizsgálatok.

km_logo300