A Könyvmolyképző Kiadó programja

konymolykepzo_BF_2019
Nagyításhoz kattints a képre!

Miért szeretjük az iskolaregényeket – pláne, ha még szerelmesek is?

Róbert Katalin Szelídíts meg című ifjúsági regénye kapcsán

a szerzővel dr. Papp-Zipernovszky Orsolya beszélget

 Szelídíts meg!Róbert Katalin

Róbert Katalin 1986-ban született Budapesten. Iskolás kora óta ír, prózáival többször is részt vett Sárváron a Diákírók, Diákköltők Országos Középiskolai Pályázatán, ahol 2002-ben bronzminősítést ért el. 2009-ben az Aranyvackor meseíró pályázaton több száz nevező közül a legjobb harminc közé került, 2013-ban részt vett a II. Aranymosás irodalmi pályázaton, amelyben a nyertesek közé került. Szerkesztő és íróiskolai oktató, imád szép pillanatokat fotózni, van két macskája, gyakran dolgozik kávéházakban, rendszeresen sportol.

Regényei: Nalávia titka (2014, Naphegy Kiadó), Szívből, színből, igazán (2014, Könyvmolyképző Kiadó), Kezdjetek el élni! (2015, Könyvmolyképző Kiadó), Szelídíts meg! (2017, Könyvmolyképző Kiadó), Válassz engem! (2018, Könyvmolyképző Kiadó), 6 hét a világ (2018, Könyvmolyképző Kiadó).

 

„Róka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak. Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok a nyakába varrják Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is, hogy korrepetálja matekból.
Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek…

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.
A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon…
Mire elég heti egy különös óra? Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?

Merülj el a történetben és hagyd, hogy a te szívedhez is szóljon Róka és a Kisherceg új, mai üzenete.” – olvasható a Szelídíts meg (Könyvmolyképző Kiadó, 2017) fülszövegén.

Papp-Zipernovszky Orsolya

Papp-Zipernovszky Orsolya az SZTE BTK Klinikai-, Egészség- és Személyiségpszichológiai Tanszékének adjunktusa. 2002-ben szerzett pszichológus diplomát az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológia programján, 2006-ban pedig az ELTE magyar nyelv és irodalom szakán. 2013-ban szerzett doktori fokozatot a PTE BTK Pszichológia Doktori Iskola Elméleti Pszichoanalízis Programján „A személyiségkoherencia és az esztétikai válasz összefüggései: A művészetbefogadás pszichoanalitikus és narratív pszichológiai vizsgálata.” c. disszertációval. Személyközpontú terapeuta módszerspecifikus képzettséggel rendelkezik. Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt. Kutatási területei az egészségműveltség, a narratív orvoslás, valamint befogadóközpontú művészetpszichológiai vizsgálatok.

km_logo300

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.