_DSC0182

Kiváló harcosok voltak – Férfiviselet és lószerszámzat a kora középkorban (germánok, avarok, honfoglaló magyarok)


BTK pince, Teleki terem, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45


A gyakorlati foglalkozás keretén belül a germánok, az avarok és a honfoglaló magyarok férfi viseletét, fegyverzetét és lovaiknak szerszámzatát mutatjuk be.

A gyakorlati foglalkozás keretén belül germánok, avarok és a honfoglaló magyarok férfi viseletét, fegyverzetét és lovaiknak szerszámzatát mutatjuk be. A tanszéki gyűjteményünk anyagán alapuló bemutatón keresztül végigkísérhetjük a a férfi viseletben, fegyverzetben, lószerszámzatban bekövetkező változásokat, illetve azt, hogy a Kárpát-medencében élő népek tárgyi kultúráját folyamatos változások és kölcsönhatások érték. Az érdeklődők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat.


Előadók:

Dr. Pintér-Nagy Katalin, Hergott Kristóf, Sajti Marianna


nagy_katalin_mDr. Pintér-Nagy Katalin:

SZTE BTK Régészeti Tanszék adjunktusa.


Hergott Kristóf: SZTE BTK Régészeti Tanszék régészhallgatója.

Sajti Marianna: SZTE BTK Régészeti Tanszék régészhallgatója.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.