Hogy miért minket válassz?

Mert Szegeden értékes diplomát kapsz, amivel végzés után könnyen el tudsz helyezkedni. Mondjuk bővebben?

 

Mert egyaránt tiszteljük a hagyományt és a kreativitást, nagyra értékeljük a tudást, megtanítunk kritikusan gondolkodni, mert a magyar és az európai kultúra számunkra nem ellentétes, hanem szorosan egybefonódik.

 

Mert akár a történelem, a régészet, az irodalom, a nyelv és a nyelvek, a lélektan, a bölcselet, akár a média vagy a társadalom működése, esetleg a jövő tudástársadalma érdekel, nálunk megtalálod azt az alapszakot, ahová érdemes beiratkoznod. Az alapszakos diplomád megszerzése után mindezeken a területeken magasabb szintre is emelheted a tudásodat mesterképzéseinken.

 

Mert akár már hallgató korodban részt vehetsz komoly tudományos kutatásokban. A mesterdiploma megszerzése után pedig 5 doktori iskolánk 37 alprogramjában tanulhatsz tovább.

Mert részt vehetsz a BTK kulturális és tudományos népszerűsítő programjain: a Magyar Könyvkiadók Napjának beszélgetésein, ahol ismert írók, költők és filozófusok beszélgetnek egymással, a BTK hallgatói Önkormányzata által szervezett Filmklub vetítésein és vitaestjein, üdvözölheted a tavaszt a sportnapon és kulturális rendezvények tömkelegéből választhatsz, amit új kávézónkban, a Cafe Radnótiban szervezünk.


Mert a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legjobb egyeteme. Az egyetemek különféle nemzetközi rangsoraiban a magyar egyetemek közül általában a legjobb helyen szerepel. Sok a külföldi diák, szabadon választható óráidat 12 kar kínálatából válogathatod ki. 500-nál több egyetemmel állunk diákcsere-kapcsolatban, egy olyan kutatási együttműködést vezetünk, amelynek 5 európai ország legnevesebb egyetemei a tagjai – a kapcsolódó programokban már diákként is részt vehetsz majd. És hát egyszerűen jó kimondani, hogy Szegeden szerezted a diplomádat. Hidd el, te is büszke leszel rá, hogy itt végeztél.

 

Mert Szegeden jó hallgatónak lenni: jó eséllyel jutsz be kollégiumba, ha inkább albérletben laknál, abból is bőven van a városban. Bárhová biztonságosan juthatsz el biciklivel, mert a várost és környékét behálózzák a kerékpárutak, jó a tömegközlekedés és kedvezményes bérletet kaphatsz. Nem lesz nehéz megtalálnod az ízlésednek megfelelőt a számos menza, kifőzde, tejivó kínálatából. Aki minket jelöl első helyen, az részesülhet az SZTE START ösztöndíjban és START Ösztöndíj Pluszban, mi pedig segítünk a fölkészülésben.


nap
Igen, tényleg ilyen sokat
süt itt a nap!

Mert Szeged nagyváros: színházak, mozik, könyvtárak, uszodák és egyéb sportlétesítmények, kávézók, éttermek, salátabárok, cukrászdák tömege, parkok, az egyetemi Füvészkert és a csillagvizsgáló, gyönyörű belváros, egész éves fesztiválsorozat vár. Nem fogsz unatkozni!

 

Mert Szeged élhető, kedves, mosolygós, kisvárosi hangulatú nagyváros, egészen egyedi, különlegesen szép belvárossal. Ez a város nem rohan, nem idegeskedik, még a csúcsforgalom is sokkal elviselhetőbb, mint a fővárosban. Mégis nyüzsgő és színes a város: lakóinak tizede egyetemista, ha eljössz, mindenhol találkozol velük, a teraszokon ülve, a szökőkutak körül vagy a Tisza-parton.


Szóval: Szeged a legjobb hely. Akik itt élünk, nagyon szeretjük. Mondjuk ezért élünk itt :) A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi hírű kutatóegyetem, épületei nem a várostól távolabbi kampuszon, hanem a belvárosban vannak. És hát a Bölcsészkar – az meg egyszerűen a szívünk csücske. De komolyan. Jól fogod itt érezni magad! Megnézed, miért?Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.