Hogy miért ez a legjobb hely?

Mindenki tudja: ide járt József Attila, Radnóti Miklós, Janikovszky Éva… Jó, jó. Régen volt. Büszkék vagyunk rájuk nagyon, de igazságtalan lenne, ha nem mondanánk el, hogy rajtuk kívül nagyon sok más író, költő járt ide vagy tanított itt: történészek, irodalmárok, nyelvészek, filozófiatörténészek, régészek, klasszika-filológusok és így tovább. Igazságtalan lenne, ha nem szólnánk arról a sok tízezer tanárról, újságíróról, pszichológusról, szociológusról, könyvtárosról, muzeológusról, tolmácsról, akik nálunk szerezték a diplomájukat. Amikor egykori hallgatóink 50, 60, 70 évvel a diplomaszerzés után összegyűlnek, hogy átvegyék jubileumi oklevelüket, életrajzaikból a leggazdagabb életutak rajzolódnak ki.


001
Ilia Mihály tanár úr, a BTK emblematikus
oktatója, a magyar irodalomszervezés
doyenje veszi át aranydiplomáját (2017)


A közelmúlt hasonlóképpen sikeres: jól ismert írók, médiaszemélyiségek, cégvezetők, könyvtár-, múzeum és iskolaigazgatók, terapeuták, közvéleménykutatók pályáját alapozták meg a szegedi tanulmányok. Magyarország minden városában, a Kárpát-medence minden részében, a világ számos országában biztosítja a sikeres életpályát a szegedi bölcsészdiploma.És a jövő? Fontos nekünk, hogy ezt a színvonalat tartsuk, hiszen te is ide fogsz járni – reméljük, legalábbis :)


tikSok minden van még: a legjobb kar a legjobb egyetemen van, a világ legszebb könyvtárai közé sorolt Klebelsberg Könyvtár szomszédságában, az éttermekkel, kávézókkal körbevett parkba októberben már saját kávézónkból léphetünk ki, rengeteg tudományos, kulturális, szabadidős programból választhatsz, és mindezt Szegeden teheted, az ország legszebb városában, ahol sokkal többet süt a nap, mint Magyarországon bárhol máshol.

Mindezt összefoglaltuk neked, nem olyan hosszú, nézd meg!Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!