Ha tanárnak készülsz, hol keresd a szakpárokat?

A tanárszakosok képzése nem alap- és mesterképzésből áll, ők nem vághatják ketté alap- és felsőbb szintű tanulmányaikat: egyben kell elvégezniük a 10 vagy 11 féléves képzést (és a megfelelő gyakorlati képzést), ezért hívják az ő képzésüket osztatlannak.


A felvételi eljárás során tanári szakpárra kell jelentkezned. Az SZTE Tanárképző Központjának tájékoztatása szerint: vannak olyan szakpáros képzések, amelyek két karhoz tartoznak. Ezek a felvételi tájékoztatóban a legtöbb esetben az ábécé szerint elöl álló tanárszak szerint illetékes kar alatt találhatók. Néhány esetben azonban a másik kar hirdeti a képzést, ilyenek elsősorban a testnevelő tanár képzéssel párosított szakok, amelyek a JGYPK alatt találhatók.

 

 

Itt Forgács Tamás, a Tanárképző Központ korábbi vezetője mutatja be, mit érdemes tudni a tanárszakokról:

 

 

 

 


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!