Ha tanárnak készülsz, hol keresd a szakpárokat?

A tanárszakosok képzése nem alap- és mesterképzésből áll, ők nem vághatják ketté alap- és felsőbb szintű tanulmányaikat: egyben kell elvégezniük a 10 vagy 11 féléves képzést (és a megfelelő gyakorlati képzést), ezért hívják az ő képzésüket osztatlannak.


A felvételi eljárás során tanári szakpárra kell jelentkezned. Az SZTE Tanárképző Központjának tájékoztatása szerint: vannak olyan szakpáros képzések, amelyek két karhoz tartoznak. Ezek a felvételi tájékoztatóban a legtöbb esetben az ábécé szerint elöl álló tanárszak szerint illetékes kar alatt találhatók. Néhány esetben azonban a másik kar hirdeti a képzést, ilyenek elsősorban a testnevelő tanár képzéssel párosított szakok, amelyek a JGYPK alatt találhatók.

 

 

Itt Forgács Tamás, a Tanárképző Központ korábbi vezetője mutatja be, mit érdemes tudni a tanárszakokról:

 

 

 

 


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

MTA doktora címet szerzett a BTK három oktatója: prof. dr. Hansági Ágnes, prof. dr. Bibok Károly és prof. dr. Hárs Endre. A hosszú és szigorú pályázási folyamat eredményeként idén 80 kutató vehette át a tanúsító oklevelet. Az új MTA doktorokat június 28-án köszöntötték az MTA Székház Dísztermében.