régikönyves szakismeretek


Munkarend

Szakirányú továbbképzés neve

Önköltség (félév)

Képzési idő (félév)

Irányszám

Képzés gyakorisága

Képzés helye

Képzési terület

L

régikönyves szakismeretek

150 000 Ft

2

3 < 25

havonta

Szeged

BÖLCS


Részvétel feltétele: Bölcsészettudomány vagy társadalomtudomány képzési területen alapképzésben (korábban főiskolai képzésben) szerzett oklevél.


Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve: régi nyomtatványok kezelője


Kapcsolattartó/szakfelelős: Dr. Zvara Edina egyetemi docens, Dr. Monok István egyetemi tanár, cím: 6722 Szeged, Egyetem u. 2. , tel/fax: (62) 544-244, email: zedina@hung.u-szeged.hu, monok@bibl.u-szeged.hu, honlap: http://www.huminf.u-szeged.hu/

Jelentkezési határidő: szeptemberben induló képzések esetében 2022. június 15.

Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon.

Jelentkezés díja: 3000 Ft.

Befizetés módja: A felvételi kiértesítéssel kiküldött csekken.

Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, valamint szakmai önéletrajz.

Képzés kezdete: szeptemberben induló képzések esetében 2022. szeptember 5.


Egyéb információk: A szakirány főbb ismeretkörei: elektronikus katalógusok és repozitóriumok, a legtágabb értelemben vett könyvtörténet, régi nyomtatványok feldolgozása, régi nyomtatványok digitalizálása, paleográfia, könyvillusztráció története és technikái, adatbázisok és könyves segédletek. Ezen továbbképzés múzeumok és levéltárak régi könyves gyűjteményeiben, valamint bármely régi könyves gyűjteménnyel rendelkező egyéb intézmények szakembereinek nyújt speciális ismereteket.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.