Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.

Diákkutatások etikai jóváhagyása

Az SZTE Pszichológiai Intézetének hallgatói kutatást (beleértve mindenféle empirikus munkát, műhelymunkát, szakdolgozatot) csak etikai jóváhagyást követően végezhetnek!

A tervezés fázisában minden kutatásra vonatkozóan mérlegelni kell az etikai kockázatokat, és gondosan, adott esetben a vezető tanárral konzultálva, ki kell tölteni az “Etikai kérelem” űrlapot. A jóváhagyást is a témavezető oktató adja meg. A kitöltött és jóváhagyott űrlapot minden empirikus dolgozathoz mellékletként csatolni kell!

 

Melléklet(-ek):

Fájlnév Leírás Fájl mérete Utolsó módosítás
ETIKAI KÉRELEM űrlap.doc
38 Kb 08/22/12 12:08
ÚTMUTATÓ-ETIKAI KÉRELEM, INFORMÁLT BELEEGYEZÉS.docx
120 Kb 10/24/12 10:27