vegzosok

Az SZTE BTK végzős hallgatója vagy? Olvasd el a legfontosabb információkat itt

Karunkon a záróvizsgák idén, 2022-ben, június 7-17 között lesznek. Ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt, a részleteket pedig a Tanulmányi Osztály által kiállított tájékoztatókban éred el, amiket a cikkből továbbkattintva olvashatsz.

Először is mutatjuk a legfontosabb határidőket, sorban:

 

Fontos: Figyeld a pontos időpontokat is!

A záróvizsgára való jelentkezés, illetve a szakdolgozat/portfólió feltöltésének ideje a képzés formájától függően változik:

 

BA, MA, szakirányú továbbképzésen:

- Záróvizsgára bejelentkezni a Moduloban kell: 2022. március 14 – április 10. (vasárnap, 23:59)

- A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2022. április 11 – május 02. (hétfő, 14:59)

- Tanári MA portfólió feltöltése és leadása: 2022. május 16 – május 20. (péntek, 12:00)

- Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványok bemutatásának (csak akkor, HA még nem szerepel a NEPTUN-ban) végső határideje: 2022. május 20. (péntek, 12:00)

- Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén: 2022. május 25.

- Az abszolutórium megszerzése és bejelentése: 2022. május 31. (kedd, 11:30)

 

Osztatlan és rövid ciklusú tanár képzésen:

- Záróvizsgára bejelentkezni a Moduloban kell: 2022. március 14 – április 10. (vasárnap, 23:59)

- A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2022. április 11 - 2022. április 19. (kedd, 14:59)

- Portfólió feltöltése és leadása: 2022. május 16 – május 20. (péntek, 12:00)

- Az abszolutórium megszerzése és bejelentése: 2022. május 20. (péntek, 12:00)

- Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványok bemutatásának (csak akkor, HA még nem szerepel a NEPTUN-ban) végső határideje: 2022. május 20. (péntek, 12:00)

- Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén: 2022. május 25.

 

Az osztatlan tanár szakosoknak a szakdolgozat védés időpontja: 2022. május 30 – június 03.

Júniusi záróvizsga-időszak: 2022. június 07 – 17.

Diplomaosztó formája és időpontja (ami a járványhelyzet függvényében változhat): 2022. július 09. (személyesen, a TIK Kongresszusi termében)

 

Vegyük sorra a teendőidet:

 

A záróvizsgára való jelentkezésről:

Záróvizsgára jelentkezned a MODULO felületén kell.

A záróvizsga-beosztást a NEPTUN-ban megtekintheted, a következőképp: NEPTUN - saját felület - ügyintézés - záróvizsgák - majd a jobb oldalon a sor végén, a „Bővebben” gomb megnyomása után láthatod a záróvizsga pontos dátumát és a helyszínét.

 

Ha ismételt záróvizsgázó hallgató vagy:

Neked is be kell jelentkezned a záróvizsgára és a szakdolgozatodat is újra fel kell töltened (idei dátummal), emellett a plágiumnyilatkozatot is csatolnod kell.

Az ismételt záróvizsga díja 5000.- Ft, amit a NEPTUN pénzügyi felületén online egyenlíthetsz ki (az ismételt záróvizsga díja csak a szakdolgozat leadásának határideje után jelenik meg a NEPTUN-ban, május 16-a körül).

 

A szakdolgozatról/portfólióról:

A szakdolgozatot/portfóliót (PDF formátumban) kötelező feltöltened a MODULO-ba, majd ezt követően a tanszék/intézet által meghatározott adathordozón és formátumban a tanszékre/intézetre is el kell juttatnod. (Erről pontos információt az adott tanszéken kaphatsz.)

Fontos: A leadási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség - ha lecsúszol a határidőről, nem záróvizsgázhatsz.

 

Az abszolutóriumról:

Az abszolutórium megszerzése és bejelentése a Tanulmányi Osztályon a „NYILATKOZAT AZ ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL” nyomtatványon történik. Az abszolutórium nyilatkozatokat e-mailben kell elküldened a megadott határidőig a Tanulmányi Osztály munkatársainak (a csatolt fájl mérete maximum 7 MB lehet):

- Rostás Viktória rostas.viktoria@szte.hu VAGY

- Palotás-Füvesi Annamária palotas-fuvesi.annamaria@szte.hu

 

Fontos: Ha az előírt időpontig nem szerzed meg az abszolutóriumot, ebben a záróvizsga-időszakban már nem tehetsz záróvizsgát, csak a következőben!

Épp ezért fontos, hogy teljesítményedet folyamatosan kövesd a NEPTUN felületén! A „nyilatkozatot” csak akkor küldd el, ha minden jegyed/aláírásod bekerült a NEPTUN-ba!

 

A nyelvvizsga-bizonyítványokról:

Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványodat csak akkor kell a Tanulmányi Osztályon bemutatnod, ha az a NEPTUN-ban még nem szerepel.

Fontos: Ha nem mutatod be az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványodat (ha már szerepel a NEPTUN-ban, nem kell bemutatnod) és nem adod le a fénymásolatokat, nem kaphatod meg a diplomádat. (Kérünk, hogy a NEPTUN felületén ellenőrizd, hogy a leadott nyelvvizsga-bizonyítványod másolata alapján az adatok pontosan kerültek-e fel!)

(Ha a végzéshez szükséges nyelvvizsgá(i)d adatai már szerepelnek a NEPTUN-ban – természetesen helyesen – akkor ezzel nincs további teendőd!)

 

Tartozások:

Kérjük, nézd meg a tartozásaidat! Ha a fenti határidőn túl még bármilyen tartozásod van (kollégiumi díj, utóvizsga, szolgáltatási díj, stb.) az egyetemmel szemben, akkor nem záróvizsgázhatsz.

 

További hasznos információk:

Kérjük, hogy ellenőrizd a NEPTUN-ban szereplő személyes adataidat! A változást folyamatosan, de legkésőbb március 10-ig kell bejelentened a TO-n, mert a NEPTUN-ban szereplő adatok alapján állítja ki a Tanulmányi Osztály a diplomádat. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából hibás diplomát állít ki, csak térítés ellenében tudnak újabb oklevelet kiállítani.

 

A Tanulmányi Osztály munkatársai összeszedték a legfontosabb dokumentumokat. Ezeket találod ide kattintva


-Általános tájékoztató


-Tájékoztató: mi is az az abszolutórium?


-Plágiumszabályzat


-Kitöltendő nyilatkozat az abszolutórium teljesítéséről


-Kitöltendő plágium nyilatkozat (külön a portfólióhoz)


-Nyelvvizsga követelmények szakonként és képzési szintekként


-A szakdolgozat követelményei (és egy mint a belső címoldalra)

 

Sikeres és gördülékeny utolsó félévet kívánunk!

 

(Utóbbiban mi is segítünk: ha valamiben nem vagy biztos a végzéssel kapcsolatban, fordulj bizalommal a Tanulmányi Osztály munkatársai felé, e-mail-ben, telefonon vagy személyesen!

Minden elérhetőséget megtalálsz itt.

 

 

 

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.