borito_2023_zarovizsga_cikk

2023 januárjában záróvizsgázol? Olvasd el a legfontosabb információkat itt

Karunkon a 2023-as év eleji záróvizsgák január 9-13. között lesznek. Ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt, a részleteket pedig a Tanulmányi Osztály által kiállított tájékoztatókban éred el, amiket a cikkből továbbkattintva olvashatsz.

Először is mutatjuk a legfontosabb határidőket, sorban:


Frissítés (2022. 11. 17.): a portfólió feltöltésének és leadásának határideje december 20-ról december 16-a, 12 órára módosult!


A határidők a képzés formájától függően változnak (fontos, hogy figyeld a pontos időpontokat is):


BA, MA, szakirányú továbbképzésen:

- Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2022. október 25.
- Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2022. november 1 – november 30. (szerda, 15 óra)
- A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2022. november 1 – november 30. (szerda, 15 óra)
- Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványok bemutatásának (csak akkor, HA még nem szerepel a NEPTUN-ban) végső határideje: 2022. december 9. (péntek, 11:30)
- Tanári MA (régi MA képzés) portfólió feltöltése és leadása: 2022. december 12 – december 16. (péntek, 12 óra)
- Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2023. január 2.
- Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig: 2023. január 3. (kedd, 11:30)

Osztatlan és rövid ciklusú tanár képzésen:

- Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2022. október 25.
- Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2022. november 1 – november 15. (kedd, 15 óra)
- A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2022. november 1 – november 15. (kedd, 15 óra)
- Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványok bemutatásának (csak akkor, HA még nem szerepel a NEPTUN-ban) végső határideje: 2022. december 9. (péntek, 11:30)
- Portfólió feltöltése és leadása: 2022. december 12 – december 16. (péntek, 12 óra)
- Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig: 2022. december 14. (szerda, 11:30)
- Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2023. január 2.
- Az osztatlan tanár szakosoknak a szakdolgozat védés időpontja: 2023. január 3-6.

Diplomaosztó: 2023. február 3. 11 óra, TIK Kongresszusi terme
(A diplomaosztó kapcsán a szervezők a változtatás jogát fenntartják.)

Vegyük sorra a teendőidet:

A záróvizsgára való jelentkezésről:
Záróvizsgára jelentkezned a MODULO felületén kell.
A záróvizsga-beosztást a NEPTUN-ban megtekintheted, a következőképp: NEPTUN - saját felület - ügyintézés - záróvizsgák - majd a jobb oldalon a sor végén, a „Bővebben” gomb megnyomása után láthatod a záróvizsga pontos dátumát és a helyszínét.

Ha ismételt záróvizsgázó hallgató vagy:
Neked is be kell jelentkezned a záróvizsgára és a szakdolgozatodat is újra fel kell töltened (idei dátummal), emellett a plágiumnyilatkozatot is csatolnod kell.
Az ismételt záróvizsga díja 5000.- Ft, amit a NEPTUN pénzügyi felületén online egyenlíthetsz ki (az ismételt záróvizsga díja csak a szakdolgozat leadásának határideje után jelenik meg a NEPTUN-ban, december 9-e körül).

A szakdolgozatról/portfólióról:
A szakdolgozatot/portfóliót (PDF formátumban) kötelező feltöltened a MODULO-ba, majd ezt követően a tanszék/intézet által meghatározott adathordozón és formátumban a tanszékre/intézetre is el kell juttatnod. (Erről pontos információt az adott tanszéken kaphatsz.)

Feltöltés menete: MODULO - folyamatban lévő ügyek – záróvizsga jelentkezés - csatolt űrlap kitöltése (feltöltés előtt ajánlott a „Piszkozat” mappában lévő dokumentumokat törölni).

A plágiumnyilatkozatot köteles vagy a szakdolgozat/portfólió elejére beilleszteni! (Ki kell nyomtatnod, kék tollal aláírnod, majd beszkennelve csatolnod kell a szakdolgozathoz.)

Fontos: A leadási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség - ha lecsúszol a határidőről, nem záróvizsgázhatsz!

Az abszolutóriumról:
Az abszolutórium megszerzését a „NYILATKOZAT AZ ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL” c. nyomtatványon kell jelezned. A nyomtatványt kizárólag akkor kell kitöltened, ha még aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató vagy! A dokumentumot a CooSpace SZTE BTK Záróvizsga nevű színterére kell feltöltened!

Fontos: Ha az előírt időpontig nem szerzed meg az abszolutóriumot, ebben a záróvizsga-időszakban már nem tehetsz záróvizsgát, csak a következőben!
Épp ezért fontos, hogy teljesítményedet folyamatosan kövesd a NEPTUN felületén! A nyilatkozatot csak akkor töltsd fel, ha minden jegyed/aláírásod bekerült a NEPTUN-ba!

A nyelvvizsga-bizonyítványokról:
Az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványodat csak akkor kell a Tanulmányi Osztályon bemutatnod, ha az a NEPTUN-ban még nem szerepel.
Fontos: Ha nem mutatod be az eredeti nyelvvizsga-bizonyítványodat (ha már szerepel a NEPTUN-ban, nem kell bemutatnod) és nem adod le a fénymásolatokat, nem kaphatod meg a diplomádat. (Kérünk, hogy a NEPTUN felületén ellenőrizd, hogy a leadott nyelvvizsga-bizonyítványod másolata alapján az adatok pontosan kerültek-e fel!)
(Ha a végzéshez szükséges szintű nyelvvizsgá(i)d adatai már szerepelnek a NEPTUN-ban – természetesen helyesen – akkor ezzel nincs további teendőd!)

Tartozások:
Kérjük, nézd meg a tartozásaidat! Ha a fenti határidőn túl még bármilyen tartozásod van (kollégiumi díj, utóvizsga, szolgáltatási díj, stb.) az egyetemmel szemben, akkor nem záróvizsgázhatsz. Esetleges tartozásaidat a NEPTUN-on, online tudod kiegyenlíteni.

További hasznos információk:

Kérjük, hogy ellenőrizd a NEPTUN-ban szereplő személyes adataidat! A változást folyamatosan, de legkésőbb október 25-ig kell bejelentened a TO-n, mert a NEPTUN-ban szereplő adatok alapján állítja ki a Tanulmányi Osztály a diplomádat. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából hibás diplomát állít ki, csak térítés ellenében tudnak újabb oklevelet kiállítani.

A Tanulmányi Osztály munkatárai összeszedték a legfontosabb dokumentumokat. Ezeket a nevükre kattintva letöltheted:

Sikeres és gördülékeny utolsó félévet kívánunk!

(Utóbbiban mi is segítünk: ha valamiben nem vagy biztos a végzéssel kapcsolatban, fordulj bizalommal a Tanulmányi Osztály munkatársai felé e-mail-ben, telefonon vagy személyesen! Minden elérhetőséget megtalálsz itt.)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!