KUTATOK_EJSZAKAJA_18

Prof. Dr. Szajbély Mihály, Szeged díszpolgára is örökbefogadója lesz a Somogyi-könyvtár egy értékes kötetének

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár többéves hagyománya, hogy értékes, régi gyűjteményéből a Szegedért Alapítvány díjazottjainak, a város díszpolgárainak és más prominens személyeknek örökbefogadásra ajánl fel köteteket. Most Prof. Dr. Szajbély Mihály, Szeged nemrégiben megválasztott díszpolgára is meghívást kapott a könyvtártól– az ünnepélyes könyv-örökbefogadás május 21-én, szombaton, 11 órától lesz a központi könyvtárban.


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a szegedi közgyűlés május 6-i zárt ülésén szavazta meg Szajbély Mihályt Szeged város díszpolgárának. Szajbély Mihály irodalomtörténész, egyetemi tanár, a BTK korábbi dékánja és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék megalapítója olyan személyek között szerepel a díszpolgárok névsorában, mint Széchenyi István, Kossuth Lajos, Klebelsberg Kuno vagy a tavaly megválasztott Karikó Katalin.


A Somogyi-könyvtár a kezdeményezéssel „szorosabb és személyesebb kapcsolódást kíván kialakítani a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között. Az örökbefogadók hozzájárulhatnak egy-egy kötet restaurálásához, segítve ezzel értékmentő, értékőrző tevékenységünket” – áll a könyvtár honlapján. 2003 óta számos könyv talált örökbefogadóra, például Ilia Mihály, Zsigmond Vilmos vagy épp a híres alumna, Karikó Katalin személyében.


A mecénásprogram keretében akár mi is örökbe fogadhatunk régi, értékes köteteket – erről itt tájékozódhatnak bővebben: https://www.sk-szeged.hu/orokbefogadas-es-mecenatura/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!