Boritokep_TF

Átadták a Tandíjfelező Pályázat díjait a kommunikáció szak legkreatívabb leendő hallgatóinak

Idén is kiosztották az SZTE BTK kommunikáció és médiatudomány szakján a ma már többéves múlttal rendelkező Tandíjfelező Pályázat díjait. A felhívás olyan középiskolás diákoknak szólt, akik tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakján kívánják folytatni és gondolva a lehetséges önköltséges formára, szeretnék tandíjukat már az első félévben megfelezni. A február 10-i délutánon Prof. Dr. Szilágyi Zsófia dékánhelyettes és Dr. Pusztai Bertalan tanszékvezető adták át a díjakat.

2022.02.16_058


A pályázatra január 9-ig volt lehetőség pályamunkákat beküldeni. A pályázók három kategóriában – kritikai esszé/videókészítés egy filmről, videójátékról, könyvről; a szak logójának kreatív újraalkotása; illetve valamilyen fiktív termék, szolgáltatás vagy hely reklámozása – indulhattak. A tanszéki oktatókból összeállt zsűrinek nem volt könnyű dolga a kategóriák győzteseinek kiválasztását illetően, hiszen a beérkezett kreatívabbnál kreatívabb pályaművek között nem kevés kiemelkedően magas színvonalú alkotás volt.


2022.02.16_026

A rendezvényen Prof. Dr. Szilágyi Zsófia, az SZTE BTK általános és tudományos dékánhelyettese és Dr. Pusztai Bertalan, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötték a nyerteseket, majd adták át a díjakat. A nyeremény mindhárom kategória első helyezettje esetében egyetemi tandíjuk felének fedezése egy félévre, amennyiben a pályázó a kommunikáció- és médiatudomány szakon, költségtérítéses formában folytatja szeptembertől a tanulmányait. A második helyezettek – hasonló feltételek mellett – szintén pénzügyi támogatásban részesülnek: a tanszék a tandíjuk 25%-át állja az első félévben. A harmadikok pedig izgalmas látogatást nyertek a tanszék szakmai partnereinél, valamint értékes, a kommunikáció, PR és médiatudomány fortélyait taglaló könyvcsomagot kaptak. A díjátadó után Csoma Dalma és Tenczer Franciska, a Tandíjfelező 1.0 díjazottjai adtak interjút, melyben kiemelték, végzős középiskolás diákként egy jó lehetőséget láttak a pályázatban, valamint a jövő felvételizőinek azt üzenték, hogy ha kreativitásukra hagyatkoznak, és magukat adják, akkor igazán semmi sem szabhat nekik határt.


2022.02.16_029


2022.02.16_014A Tandíjfelező az SZTE kommunikáció- és médiatudomány szakjának pályázata, mely a 2013-ban irreálisan megemelkedett ponthatárok miatt az egyetemi képzésből esetlegesen kiszoruló diákok támogatására jött létre. A Tandíjfelező – mely két fokozatban működik: 1-es verziója a bekerülés előtt álló középiskolásokat támogatja, 2-es fokozata pedig már a szakon legjobban teljesítő hallgatók bent maradását segíti – egy országos viszonylatban is egyedülálló kezdeményezés a médiával foglalkozó felsőoktatási intézmények körében.


A pályázati felhívás, valamint a tanszék honlapja az alábbi linkeken elérhető:

https://sztekomm.hu/tandijfelezo2022/?fbclid=IwAR3mzXx91DO8S9viC1rYu2JJ9S-rMELVXMLepwsoiD86Q3Z8iYMI2jgRKKg

https://www.sztekomm.hu/

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.