Boritokep_TF

Átadták a Tandíjfelező Pályázat díjait a kommunikáció szak legkreatívabb leendő hallgatóinak

Idén is kiosztották az SZTE BTK kommunikáció és médiatudomány szakján a ma már többéves múlttal rendelkező Tandíjfelező Pályázat díjait. A felhívás olyan középiskolás diákoknak szólt, akik tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakján kívánják folytatni és gondolva a lehetséges önköltséges formára, szeretnék tandíjukat már az első félévben megfelezni. A február 10-i délutánon Prof. Dr. Szilágyi Zsófia dékánhelyettes és Dr. Pusztai Bertalan tanszékvezető adták át a díjakat.

2022.02.16_058


A pályázatra január 9-ig volt lehetőség pályamunkákat beküldeni. A pályázók három kategóriában – kritikai esszé/videókészítés egy filmről, videójátékról, könyvről; a szak logójának kreatív újraalkotása; illetve valamilyen fiktív termék, szolgáltatás vagy hely reklámozása – indulhattak. A tanszéki oktatókból összeállt zsűrinek nem volt könnyű dolga a kategóriák győzteseinek kiválasztását illetően, hiszen a beérkezett kreatívabbnál kreatívabb pályaművek között nem kevés kiemelkedően magas színvonalú alkotás volt.


2022.02.16_026

A rendezvényen Prof. Dr. Szilágyi Zsófia, az SZTE BTK általános és tudományos dékánhelyettese és Dr. Pusztai Bertalan, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötték a nyerteseket, majd adták át a díjakat. A nyeremény mindhárom kategória első helyezettje esetében egyetemi tandíjuk felének fedezése egy félévre, amennyiben a pályázó a kommunikáció- és médiatudomány szakon, költségtérítéses formában folytatja szeptembertől a tanulmányait. A második helyezettek – hasonló feltételek mellett – szintén pénzügyi támogatásban részesülnek: a tanszék a tandíjuk 25%-át állja az első félévben. A harmadikok pedig izgalmas látogatást nyertek a tanszék szakmai partnereinél, valamint értékes, a kommunikáció, PR és médiatudomány fortélyait taglaló könyvcsomagot kaptak. A díjátadó után Csoma Dalma és Tenczer Franciska, a Tandíjfelező 1.0 díjazottjai adtak interjút, melyben kiemelték, végzős középiskolás diákként egy jó lehetőséget láttak a pályázatban, valamint a jövő felvételizőinek azt üzenték, hogy ha kreativitásukra hagyatkoznak, és magukat adják, akkor igazán semmi sem szabhat nekik határt.


2022.02.16_029


2022.02.16_014A Tandíjfelező az SZTE kommunikáció- és médiatudomány szakjának pályázata, mely a 2013-ban irreálisan megemelkedett ponthatárok miatt az egyetemi képzésből esetlegesen kiszoruló diákok támogatására jött létre. A Tandíjfelező – mely két fokozatban működik: 1-es verziója a bekerülés előtt álló középiskolásokat támogatja, 2-es fokozata pedig már a szakon legjobban teljesítő hallgatók bent maradását segíti – egy országos viszonylatban is egyedülálló kezdeményezés a médiával foglalkozó felsőoktatási intézmények körében.


A pályázati felhívás, valamint a tanszék honlapja az alábbi linkeken elérhető:

https://sztekomm.hu/tandijfelezo2022/?fbclid=IwAR3mzXx91DO8S9viC1rYu2JJ9S-rMELVXMLepwsoiD86Q3Z8iYMI2jgRKKg

https://www.sztekomm.hu/

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.