Pro Scientia aranyéremmel tüntették ki az SZTE BTK két hallgatóját

Gratulálunk hallgatóinknak!


eremA Pro Scientia aranyérem az elérhető legmagasabb tudományos kitüntetés egyetemi hallgatók számára. Nagy büszkeségünk, hogy idén az SZTE BTK két hallgatója is megkapta a kitüntető díjat: Rudisch Ferenc társadalomtudományi (kommunikáció- és médiatudomány), Szántai Levente testnevelés és sporttudományi területen. Sok sikert kívánunk további kutatásaikhoz, munkájukhoz! Gratulálunk a témavezetőknek, Szabó Éva tanárnőnek (Pszichológiai Intézet) és Dunai Tamás tanár úrnak (Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék)!


Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. 2021-ben összesen 314 Pro Scientia pályázat érkezett a 16 tudományterületi szekcióba, valamint a Junior Pro Scientia pályázatra. Összesen 48 Pro Scienta, 2 Pro Arte és egy Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről döntött ma a Bizottság. Az Aranyérmeket novemberben, hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adja át Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke és Prof. Dr. Freund Tamás, az MTA elnöke.A nyertesek listája itt olvasható: https://otdk.hu/storage/pages/aktualis/psa_nyertesek.pdf

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.