kompetencia

Sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés

2019. augusztus 26. és szeptember 7. között ­– az SZTE Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében – sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés.


Az idei felmérésen az egyetem mintegy 2.200 újonnan felvett hallgatója vett részt. A mérés mindenki számára egységes része kiterjedt a felsőoktatási tanulmányokhoz nélkülözhetetlen kognitív (szövegértés, matematikai gondolkodás, általános problémamegoldó képesség) és nem kognitív területekre (tanulási stratégiák, módszerek és attitűdök). A tesztek megoldása után a hallgatók azonnal információt kaptak arról, hogy hány százalékot értek el az adott teszten. Az összegző, személyre szabott, objektív viszonyítási pontokkal és fejlesztési javaslatokkal ellátott, mintegy 10-15 oldalas visszacsatolást az Oktatáselméleti Kutatócsoport az elmúlt napokban megküldte a résztvevőknek. A hallgatói lemorzsolódás kezelése céljából megvalósuló egyetemi szintű projekt ezen egysége egy 1 kredites kurzus keretén belül valósult meg. A kurzus teljesítéséhez szükséges érdemjegy elfogadásáról vagy elutasításáról a félév folyamán a CooSpace felületén később dönthetnek a hallgatók.

 

A bemeneti kompetenciamérés az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című projekt 1. számú, a „Hallgatói lemorzsolódás kezelése” című alprojektje keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.


Fotók:


IMG_2881 IMG_2905


IMG_2883 IMG_2908


IMG_2896 IMG_2923


IMG_2898 IMG_2925