DSCN3175

A világ legjobbjai között az SZTE Bölcsészkara

- az ország legkiválóbb egyeteme az SZTE!


Idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject nyilvánosságra hozott listái alapján pedig a legrangosabb helyet az egyetem összes kara közül a Bölcsészkar szerezte meg, hiszen a bölcsészettudományok területen belül a modern nyelvek ágban a 251-300. helyen végzett.

Nemcsak a QS tudományterületi listáján, hanem az összegyetemi rangsorában is kiválóan szerepelt az SZTE: ez alapján jelenleg Magyarország legjobb egyetemének számít. Az SZTE – javítva korábbi eredményét – a 2018/2019-es listán most a 470. helyezést érte el. A világ közel 26 000 felsőoktatási intézményét tekintve így a top egyetemek 2 százalékába tartozik.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MKN3

Élettörténet és emlékezet címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudányi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2019. október 1-jén a BTK épülete, míg október 2-án a könyvtár ad otthont. Az esti könyvbemutatókra, beszélgetésekre, illetve az Esterházy Péter emlékére szervezett, filozófusok és írók közös felolvasására pedig mindkét nap a Grand Caféba várják az érdeklődőeket.